bitcointaptiinnsjø
Kommunen vil ikke gi mannen lete-løyve selv om de loves finnergevinst på hundrevis av millioner kroner.

Annonse


Mistet over 5 milliarder kroner i Bitcoin – nektes av kommunen å lete

En brite som mistet kryptosamlingen sin til en verdi av 5,1 milliarder kroner har søkt krise-hjelp hos et selskap som tidligere har hjulpet NASA med å hente ut data fra romskipet Columbia etter at det styrtet i 2013.

Har stor tro på at de kan hente ut dataene

Det er nok ikke umulig vi alle hadde prøvd alle tenkelige metoder for å hente tilbake så vanvittig mye penger.Den desperate mannen er James Howells, 36, som håper Ontrack, et selskap som tidligere har hjulpet NASA, med å hente ut dataene på søppeldynga.

Ontrack tror det er 80 til 90 prosent sjanse for at Howells kan hente ut pengene om det ikke er sprekk i disken. Det er bare et problem, og det har mindre med teknologi å gjøre.

Kommunen nekter

Bystyret nekter nemlig 36-åringen å søke eter disken, selv om de har blitt lovet en kvart av alle milliardene om de skulle lykkes. Howells kastet ut disken i 2003. Howells sier at han og Ontrack har skrevet under en kontrakt i forhold til hva som skjer om innholdet ikke kan hentes ut.

Annonse


Selv med et marked som er et godt stykke under toppene på rundt 60 000 dollar, er verdien på 47 000 dollar fremdeles massevis med penger om han skulle velge å cashe ut med en gang. Og det må han vel om pengene er lovt bort.

Styret sier at det vil koste millioner av pund å søke etter disken, og at det derfor er uaktuelt fordi funn ikke kan garanteres, også grunnet miljøhensyn heter det fra kommunen som ikke er villige til å endre standpunkt.

Vi skrev om saken tilbake i 2013:

Han kastet en Bitcoin-utvinningsmaskin på dynga. Det angrer han på nå. Med dagens Bitcoin-kurs på over 1000 dollar er nemlig innholdet på maskinen verd rundt over 45 millioner norske kroner. Howells maskin ligger begravet under mange meter med søppel, på en søppeldynge på størrlse med en fotballbane i Newport, Wales i Storbritannia.

ITavisen, november 2013

På ITavisen finner du også flere guider til kjøp og salg av krypto. Klikk her for å lese mer:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse