nsogrouphandel
NSO Group i sin nåværende form kan bli kjøpt opp og endres til å bli et programvare-sikkerhetsselskap med droneteknologi.

Annonse


Det går dårlig for spion-selskapet NSO – stenger kanskje ned Pegasus

NSO Group sin Pegasus spionprogramvare har opplevd mange negative overskrifter de siste årene. Nå merker selskapet det på kontantbeholdningen.

Pegasus-koden ble stjålet

4. desember skrev vi at siste offer for Pegasus, som brukes av grupperinger som visstnok egentlig ikke skal ha tilgang, var det amerikanske utenriksdepartmentet:

NSO Group sier at de ikke har “noen indikasjoner på at verktøyene ble brukt, men kansellerte tilgangen til de relevante kundene”. Selskapet sier de skal undersøke hva som har skjedd etter at Reuters gjorde dem oppmerksomme på saken.

ITavisen, 4. desember

Apple har saksøkt Pegasus og har meldt at de skal si ifra til sine kunder som er utsatt for Pegasus-spionasje.

Pegasus forvandles kanskje til forsvarsprogramvare

Få dager senere så meldes det altså at et oppkjøp kan være nærstående etter at det ble kjent de sliter med å betale gjelden sin – de skylder nemlig 4 milliarder kroner. I skrivende stund vurderes både refinansiering eller salg av selskapet i sin helhet.

Annonse


Ikke bare ser det ut som et salg nå skal skje, men det rapporteres også at Pegasus-spionvaren stenges.

Det er to amerikanske fond som skal være interesserte i å ta over kontrollen og forvandle Pegasus til forsvars-programvare, og muligens også utvikle drone-teknologien selskapet sitter på.

Hverken NSO eller de to fondene, Moelis og Willkie Farr, har kommentert påstandene, noe som styrker troen på at det er over for selskapet i sin nåværende form.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse