Apple

Annonse


Apple har fått myndighetene på nakken etter varslingssak

Flere medier melder at det amerikanske arbeidsdepartementet har iverksatt etterforskning mot Apple, med påstander om at selskapet har gått inn for å hevne seg på en tidligere ansatt etter at hun varslet om kritikkverdige forhold på sin tidligere arbeidsplass.

– Sparket på feil grunnlag

Ashley Gjovik var ansatt i Apple frem til september, da selskapet ga henne sparken, antakelig fordi hun hadde lekket konfidensiell informasjon. Gjovik selv mener at beslutningen om å sparke henne var basert på en løgn.

På Twitter har hun klaget på det hun mener kritikkverdige forhold på arbeidsplassen i form av utrygge arbeidsbetingelser og trakassering som fortsatt pågår. Hun mottok den 10. desember varsel fra det amerikanske arbeidsdepartementet om at de har innledet en etterforskning mot Apple.

Har mottatt flere klager

Til Financial Times forteller Apple at de er veldig dedikerte til å skape og opprettholde et positivt og inkluderende miljø, og at de tar alle bekymringer på alvor og med gode rutiner for hvordan slike type saker håndteres.

MacRumors skriver at Apple-ansatte de siste ukene har ytret seg i større grad om uheldige episoder på arbeidsplassen. Blant annet har dette ført til at noen har opprettet en “AppleToo”-bevegelse der de oppfordrer Apple-ledelsen om å gjøre noe med situasjonen, der det inngår blant annet anklager om diskriminering og trakassering innad selskapet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse