instagram

Annonse


Instagram snur – snart kan du se forsiden din kronologisk igjen

Tidlig neste år

Da Instagram-sjefen Adam Mosseri ble grillet under en senathøring sist onsdag, lovet han at selskapet skal bringe tilbake den gamle måten å servere nye innlegg på, den som er bygget på en ren kronologisk rekkefølge. Etter høringen har han på Instagram-stories publisert hvordan de kan komme til å løse det denne gangen, og når man kan forvente en oppdatering.

Utgangspunktet er at de nå er i vurderingsfasen der de velger blant to måter å gjennomføre endringen på, og selskapet tar sikte på å implementere det tidlig neste år.

De vurderer altså to metoder der begge prinsipielt følger kronologisk tilnærming. Den ene tillater brukeren å velge seg ut favoritter der innholdet fra disse kontoene dukker opp kronologisk, mens den andre ikke tilvirkes, og kun serverer nye bilder og videoer rent kronologisk basert på tidspunkt for publisering.

Gir brukerne alternativer

Både Mosseri selv og en offisiell Instagram-konto på Twitter understreker at endringene ikke betyr at man går tilbake til den gamle metoden og dermed basta. Det som skjer i stedet er brukerne selv kan velge det de foretrekker.

Andre temaer Mosseri tok opp på Instagram-stories var deres planer for foreldrekontroll som er på vei. Med funksjonen skal foreldre og foresatte få tilgang til barnas tidsbruk på det sosiale mediet, der de blant annet kan sette tidsgrenser og bli varslet dersom barnet rapporterer en annen bruker.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse