fmwc-open-excel

Annonse


Glem CS og Overwatch – disse kjemper i Excel-VM denne helgen

Du har kanskje fått med deg at det er en stor, kompetitiv scene dedikert til spill som Overwatch, Counter-Strike og League of Legends. Det du kanskje ikke har fått med deg er at også Microsoft Excel har noe som kan se veldig likt ut, og denne helgen foregår det et mesterskap for å krone den beste brukeren i regnearkprogrammet.

Finale denne helgen

Denne helgen avholdes nemlig finalen av The Financial Modeling World Cup i sin helhet på Microsoft Excel, med kvartfinale, semifinale og selve finalen som samtlige blir sendt direkte på YouTube lørdag 11. desember, kl. 18 og utover. Hver runde introduserer et nytt case med en rekke spørsmål som deltakerne må svare på, og de som løser flest riktige spørsmål beveger seg et steg nærmere finalen.

Kvalifiseringsrundene startet 13. november med 128 deltakere fra 37 ulike land som kjempet om plass i finalerundene. Åtte deltakere står igjen før lørdagens kamp. Under kan man se opptak av et av kvalifiseringsrundene fra Nord-Amerika:

De kjemper ikke bare om en gjev tittel som verdens beste, men også premiepenger på 10.000 dollar, litt under 90.000 norske kroner. Premiepengene gis av Microsoft.

Har eget ranking-system

FMWC opererer med et eget ranking system for de som er involvert – på førsteplassen finnes en amerikaner ved navn Diarmuid Early med 11.700 poeng, mens andre- og tredjeplassen består av Anup Agarwal og Andrew Ngai med henholdsvis 11.115 og 10.980 poeng hver.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse