youtubedisliketilbake
YouTube sin dislike-knapp er fjernet, men det finnes en måte å hente den tilbake på.

Annonse


Slik henter du tilbake dislike-antallet på YouTube

For en måned siden meldte vi at YouTube fjernet muligheten for å se hvor mange som har trykket tommel ned på videoer.

Gratis utvidelse

Svært mange er veldig i mot denne beslutningen, og nå har noen tatt saken i egne hender: en utvidelse som finnes på både Google Chrome og Mozilla Firefox gjenoppliver dislike-visningen slik at det ser ut som før.

Utvidelsen er basert på åpen kildekode, heter “Return YouTube Dislike” og er utviklet av Dmitry Selivanov.

Den er gratis og tilgjengelig for både Chrome og Firefox, i tillegg til andre nettlesere som TamperMokey-kode, og iOS-enheter som er jailbreaket.

Annonse


Slik får du tilgang

For å få tilbake dislike-visningen må du gå til denne Chrome Web Store-siden hvis du er på Chrome, eller denne siden dersom du bruker Mozilla Firefox. Utvidelsen legges til ved at du trykker “Add to Chrome” eller “Add to Firefox”, og dislike-antallet blir synlig neste gang du ser en YouTube-video.

Utvidelsen har fått over 600.000 brukere på Google Chrome alene, med en tilbakemelding på 5 av 5 stjerner.

På nettsiden deres skriver de at de benytter YouTube sin egen API for å gjøre visningen mulig, men at de blir nødt til å kombinere innsamlede data og statistikk for å gjøre den samme jobben etterhvert, når YouTube fjerner dislike-statistikken fra API-en deres den 13. desember.