Bitcoin-craig-wright

Annonse


Selvutnevnt Bitcoin-oppfinner må ut med 891 millioner

Den australske dataforskeren Craig Wright har i amerikansk rett blitt beordret til å betale 100 millioner dollar, tilsvarende rett under 900 millioner norske kroner, for angivelig å ha lurt en nå avdød kamerat i en sak som dreide seg om immaterialrett til Bitcoin.

Familien krevde halvparten

Kameraten het Dave Kleiman og var datasikkerhetsekspert og døde i 2013. Kleimans bror har siden hevdet at han i de tidlige Bitcoin-årene jobbet sammen med Wright for å skape og grave etter kryptovalutaen. Familien til Kleiman krevde i rettsaken at de skulle bli tildelt det som tilhørte ham, nemlig halvparten av en beholdning på 1,1 millioner Bitcoins med verdi på rundt 70 milliarder dollar.

Satoshi-mysteriet lever videre

Retten avslo de fleste av punktene i saken, og det endelige beløpet Wright må bla opp er 100 millioner dollar. Australieren uttalte i etterkant av rettssaken at han aldri har vært så lettet før, med klar beskjed om at han ikke har planer om å anke utfallet.

Bloomberg oppgir at den saksøkte gjentatte ganger har hevdet at han oppfant Bitcoin – i retten så vel som i intervjuer og avisoppslag. Han mener også at rettens avgjørelse bekrefter at han er Bitcoin-skaperen.

Annonse


På ITavisen finner du også flere guider til kjøp og salg av krypto. Klikk her for å lese mer:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse