macbook-pro

Annonse


Klagene renner inn – har du opplevd dette med din MacBook Pro 2021?

Gjelder begge modeller

SD-leseren gjorde comeback på 2021-modellene av MacBook Pro, og representerte en del av det som var et av de store høydepunktene i den nye line-upen. Nå renner det inn med klager på nettopp SD-leseren, som hos enkelte ikke fungerer, mens den hos andre gir altfor treige overføringshastigheter.

Både MacRumors og 9To5Mac har gjort seg godt kjent med klagene, der det altså går frem at folk sliter med ulike ting relatert til SD-leseren, både i 14- og 16-tommersversjonen.

En av brukerne har en 14-tommersvariant som han mener har en veldig ustabil SD-leser, der MacBook Pro-maskinen hans kan ta ett minutt med å registrere at han har puttet inn et SD-kort, og at den noen ganger gir en feilmelding i prosessen. Vedkommende sier at han har et relativt nytt 64GB-kort som ellers fungerer ypperlig, men som sjeldent går inn i den nye maskinen uten å krasje midt i prosessen – noe som i blant også rammer Finder-programmet som ender opp med å krasje.

Hjelper ikke med formatering

Og en formatering hjelper visstnok ikke, ifølge de mange brukerne som har klaget på diverse nettsteder og forum. De samme personene påpeker at de samme SD-kortene som ikke leses ordentlig av den innebygde SD-leseren, leses ved bruk av adapter med USB-C-tilkobling.

Annonse


Bruk av andre produsenter, formater og lagringsplass har heller ikke hjulpet ifølge en av brukerne, som melder at han har prøvd Sandisk, Sony og Samsung fra 16GB opptil 256GB, UHS-I, UHS-II, micro-SD, FAT32 og exFAT uten at dette er til hjelp.

Apple har enn så lenge ikke anerkjent at det er en feil, og hvorvidt det er relatert til maskin- eller programvare. Noen av brukerne oppgir at Apple har svart dem med beskjed om at de er oppmerksomme på problemet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse