iphoneios152
iOS 15.2 har med seg en overraskende mange forbedringer og funksjoner. Vi forventer lansering om noen dager.

Annonse


Det er mye nytt i iOS 15.2 som kommer veldig snart

iOS 15.2 RC er lansert for utviklere etter over en måned med test-versjoner.

Forbedret app-personvern gir mer informasjon

Den største funksjons-nyheten er “Apple Music Voice Plan” som er den rimeligste måten å skaffe seg Apple Music på, rett og slett fordi man kun kan bruke stemmestyring for å finne det man ønsker å høre på. Norge er ikke på listen over land uansett.

Personvern-visningen under innstillinger er forbedret slik at man kan se hvor mange ganger en app har skaffet seg tilgang til sted, bilder, kamera, mikrofon, kontakter og mer i løpet av den siste uken, i tillegg til nett-aktiviteten til appene.

iOS 15.2 forbedrer nett-sikkerheten til barn

Meldinger er forbedret slik at foreldre kan få advarsler om barn får eller sender bilder med nakenhet. Det er også lagt til advarsler med nyttig informasjon for barn som mottar bilder med nakenhet.

Annonse


Det er flere sikkerhetsfunksjoner for barn, blant annet “utvidet veiledning” i Siri, Spotlight og Safari Search “som hjelper barn og foreldre å være sikre på nett og få hjelp i utrygge situasjoner”.

Etterlatte får endelig tilgang etter dødsfall

“Digital Legacy” hjelper de som er igjen etter at noen dør ved at vedkommende kan designere dem som kontakter og dermed få tilgang til iCloud-kontoen og personlig informasjon.

Makro-kontroll for å skifte til ultra vidvinkel for å knipse makro-bilder og videoer kan aktiveres i innstillingene på iPhone 13 Pro og 13 Pro Max.

Bedre Apple Maps i CarPlay

TV-appen er forbedret slik at man kan bla, kjøpe og leie filmer og TV-serier fra samme sted. CarPlay er forbedret med bedre by-kart med vei-detaljer som inkluderer svingfelt, sykkelfelt og fotgjengerfelt.

Gjem eposten min er tilgjengelig i Mail-appen om man har iCloud+. Dette er smart for å skape unike og tilfeldig genererte e-post-adresser. “Hvor er?” er forbedret slik at man kan finne en iPhone i opp til fem timer med “Power Reserve” aktivert.

Aksje-appen lar deg se valutaen for en post og se år-til-dato-ytelsen i diagrammer. “Reminders” og “Notes” lar deg slette og endre navn på tags.

Feilrettinger

  • Siri svarer kanskje med VoiceOver aktivt når iPhone er låst
  • ProRAW-bilder vises kanskje som over-eksponert når man ser på dem i tredjeparts bilderedringer-apper
  • HomeKit-scener som inkluderer en garasje-dør kjører kanskje ikke fra CarPlay om iPhone er låst
  • CarPlay oppdaterer kanskje ikke “Nå spilles”-informasjon for visse apper
  • Video-strømming-apper laster kanskje ikke innhold med iPhone 13-serien
  • Kalender-hendelser kan dukke opp på feil dager for Microsoft Exchange-brukere

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse