robot

Annonse


Har du sett et så realistisk ansiktsuttrykk på en robot før?

Forvirret robot

Britiske Engineered Arts driver med design og utvikling av humanoide roboter, og deres siste produkt vekker stor oppsikt på grunn av dets svært virkelighetsnære ansiktsuttrykk.

Roboten kalles Ameca og er utstyrt med en rekke ulike menneskeaktige reaksjoner og uttrykk. Slik den er programmert i videopresentasjonen under, fremstår det som den våkner og er forvirret – slik opplever hvert fall vi det.

Kan ikke bevege seg, enda

Inntil videre står Ameca veldig stasjonært, og er ikke i stand til å bevege seg rundt slik vi har sett andre roboter gjøre. I 2019 fikk vi sett en robot fra Boston Dynamics kalt Atlas utføre parkour, men til gjengjeld har ikke Atlas et realistisk ansikt med skummelt virkelighetsnære ansiktsuttrykk.

AI-evnene til Ameca er ifølge Engineered Arts opp til utviklere, mens selskapet selv tar på seg oppgaven med å designe de ultrarealistiske kroppene. Ameca og andre Engineered Arts-produkter er ment for bruk i underholdningsformål og kan blant annet sees på nært hold under CES 2022 som går av stabelen i januar.

Annonse