google-smartklokke
Googles smartklokke ryktes lansert i 2022.

Annonse


Google med smartklokkeplaner neste år, kan få noe rivalene drømmer om

Det verserer i disse dager rykter om at Google er godt i gang med utviklingen av sin første egne smartklokke.

Klokke uten ramme

Business Insider melder at Google har gitt smartklokken kodenavnet “Rohan” og at den lanseres en gang i 2022. Den store nyheten er at klokken antakelig blir laget uten rammer: Google går for et rundt design, fri for fysiske rammer som vanligvis omkranser smartklokker.

Om den ender opp med å bli kalt “Pixel Watch” eller noe i den duren vites ikke, men her må man huske at Google for noen år siden var veldig nære å lansere en smartklokke kalt nettopp det – hvor de i siste liten besluttet å ikke gjøre det ettersom den “ikke var Pixel-navnet verdig”.

Smartklokkeplanene til Google avviker ikke ellers stort fra det vi har sett fra andre produsenter opp gjennom. Det blir en typisk smartklokke og alt dette tilsier: én dags bruk ved fullading, sensor for pulsmåling også videre.

Annonse


Engadget gjengir at klokken vil være dyrere enn en FitBit, og konkurrere mot Apple Watch.

En skryteplattform for Wear OS?

Sentralt er det at Rohan på samme måte som Pixel-telefoner kan bli en skryteplattform for Googles programvare, Wear OS 3 i tilfellet med smartklokker. Det kalles skryteplattform i den forstand at Google kan bruke en egen klokke til å vise frem hva Wear OS kan gjøre.

Apple har et veldig godt grep om markedet for smartklokker til tross for at vi har sett en haug alternativer, ofte billigere alternativer, fra andre produsenter. Googles valg om å selv utvikle en smartklokke kan være et positivt tilskudd til markedet, som potensielt kan legge opp til mer konkurranse.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse