lotr_1
Ringenes Herre-gjenskapelsen i Minecraft har vært i utvikling nesten like lenge som spillet har eksistert.

Annonse


Har brukt ti år på dette – se hvor bra de har gjenskapt Midgard i Minecraft

Det er veldig lite som setter grenser på hva en kan bygge i Minecraft. Mange universer fra fanfavoritter i populære film- og seriesjangre er gjenskapt gjennom tidene: eksempelvis så vi Harry Potter-universet ta skikkelig form etter syv år i utvikling. En annen fanfavoritt som kanskje er den med mest tilvirkningstid gjennom tidene er prosjektet “Minecraft Middle Earth” som er nesten like gammelt som selve spillet – prosjektet ble sparket i gang den 10. oktober 2010 og har hatt hundrevis av dedikerte medlemmer i rekkene.

Teamet bygger fremdeles

Det startet opp i 2010 med Nicky Vermeersch bak roret og har etter elleve år med input fra hundrevis av folk endt opp med å bli en svært detaljert og omfattende gjenskapelse av Midgard slik det er beskrevet i J.R.R Tolkiens bøker – så stort at det ifølge skaperen nå er på størrelse med Dallas i Texas med sine 870 kvadratkilometer.

Arealet er fylt med flotte strukturer og bygninger, alt fra Frodo Baggins sitt Bag End til Helm’s Deep, Isengard og underjordiske Moria – og ingenting stanser deg fra å utforske det. Hvordan du ønsker å utforske det er opp til deg: du kan gå på en guidet reise gjennom universet slik at besøker stedene kronologisk etter hvordan hovedkarakterene tok reisen, eller du kan ta det i ditt tempo, og i den retningen du ønsker.

Dersom du er interessert og har bidrag du gjerne skulle sett at finner veien til prosjektet så er det også mulighet for det.

Annonse


Reisen kan ta mellom fem og ti timer

For å gjøre reisen enklere så er det altså bokstavelig talt markert på bakken med en guidet linje som representerer fotsporene til “The Fellowship”, der du kan ta den offisielle reisen fra start til slutt, som en guidet reise.

Også et kart er tilstede som du kan bruke til å se hvor du er til ethvert tidspunkt, her er også karakterene som tar del i reisen plottet inn individuelt slik at du kan se hvor langt på reisen du har kommet. Ifølge Veermersch og som gjengitt av PCGamer så kan turen ta typisk mellom fem og ti timer, avhengig av hvor kjapt du selv ønsker å prosessere de områdene du besøker.

Om “Minecraft Middle Earth” virker interessant så kan du selv sjekke det ut her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse