lucidetterforskes
Lucid Group stupte på børsens forhåndshandel etter at det ble kjent de er under etterforskning.

Annonse


ETTERFORSKES

Det amerikanske finanstilsynet, US Securities and Exchange Commission (SEC), undersøker Lucid Motors.

Lucid har hatt det ellevilt på børsen: opp 141,7 prosent de siste tre månedene

Selskapet falt 13,8 prosentpoeng i markedet etter at det ble kjent SEC aktivt undersøker selskapet og etterspør dokumenter. Det er få detaljer i saken utover at dette visstnok handler om investorer som skal ha følt seg snytt etter at Churchill Capital Corp. IV tok selskapet til børs.

Lucid Group Inc. melder følgende og sier at de skal samarbeide med finanstilsynet i USA:

Undersøkelsen ser ut til å gjelde virksomhetssammenslutningen mellom selskapet (Churchill Capital Corp. IV) og Atieva Inc og visse anslag og uttalelser.

Lucid Group Inc.

“Bil-produksjon er vanskeligere enn de tror

Mange elbilprodusenter er desperate etter å komme igang med produksjonen nå som Tesla klarer å produsere 200 000 per kvartal. Tesla gikk nesten flere ganger konkurs grunnet produksjonsproblemer. Sjef Elon Musk har uttalt at nykomlingene vil bli overrasket over hvor vanskelig det er å produsere nok el-biler.

Så langt har Lucid kun levert 520 eksemplarer, og det var til de aller første kundene i USA som bestilte “Lucid Air Dream Edition”. Neste år er selskapets mål å levere 20 000 Lucid Air og året etter skalere opp til 90 000.

Vi har tidligere meldt at Lucid for alvor skal starte opp i Norge våren 2022: