tesla_cybertruck

Annonse


De første Tesla Cybertruck-kundene får firemotors-variant

I oktober valgte Tesla å fjerne spesifikasjoner og prisreferanser for Cybertruck, men det er forventet at man igjen skal kunne legge inn reservasjon når vi kommer nærmere lansering av bilen og produksjonen i det hele tatt starter. Etter en fersk uttalelse fra Tesla-sjefen Elon Musk kan det virke som at man må vente enda lengre på den vanlige tomotors-varianten.

Cybertruck med fire motorer først

På Twitter har han nemlig gått ut og sagt bilen først debuterer i en firemotorsvariant som gir “uavhengig, ultrakjapp respons fra hvert hjul.”

Og det holder ikke der: i en påfølgende Twitter-melding svarer han en kar som spør hvorvidt bilen kan snu som en stridsvogn eller ikke. Her går det frem at rattet kan kontrollere både for- og bakhjul, slik at den kan kjøre diagonalt, “som en krabbe.”

Det er kanskje ikke enkelt å se for seg hvordan dette vil se ut i virkeligheten, men heldigvis finnes det video der ute som kan gi et inntrykk. Hummer EV er nemlig utstyrt med samme funksjon, sjekk ett minutt og tjue sekunder inn i denne videoen:

Annonse


Produksjonen starter i 2022

Etter planen skulle Cybertruck vært i produksjon allerede nå, men dette ble så utsatt til 2022 en gang. Selskapet var først ut i sin tid til å annonsere en helelektrisk pick-up, men har blitt innhentet av Rivian med R1T, GMC med nye Hummer EV og Ford med F-150 Lightning som går ut til kundene neste vår.

Andre ting som er lovet i tillegg til krabbebevegelse er mangel på dørhåndtak, og sidespeil man kan ta av ettersom den får påmontert kameraer med samme hensikt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse