polestar3
Polestar 3 er selskapets SUV som lages i USA for amerikanere.

Her er den

Annonse


Polestar 3 er selskapets første SUV, og den skal ikke produseres i Kina, men i Charleston i Sør-Carolina.

Oppdatert, 20:52:

Bil-produsenten forklarer til oss at Polestar 3 skal lanseres i Europa, og at disse produseres i Kina.

Polestar håper på 290 000 solgte innen 2025

Samtidig avslører Polestar hvor små de fremdeles er, selv om man ser en god del av dem på norske veier: selskapet avslører “de er i rute” til å nå rundt 29 000 solgte i 2021, internasjonalt.

Annonse


Premium SUV-segmentet er det raskest voksende i amerikansk bilindustri, og forventes å være den delen av markedet som raskest vil adoptere heleelektriske biler.

Polestar

Polestar nytter Volvo sin fabrikk i Sør-Carolina:

“Polestar 3 skal bygges på et fellesanlegg med Volvo Cars i Charleston i Sør-Carolina. Volvo Cars er en stor aksjonær i Polestar, noe som lar selskapet dra nytte av Volvos verdensledende sikkerhetsteknologier, men også økt kostnadseffektivitet gjennom økonomiske og industrielle synergier.”

Selskapet bruker også store ord om Polestar 3:

Polestar 3 lanseres i 2022 og vil redefinere elektriske SUVer.

Polestar

Her er et større bilde av den:

Polestar 3 lanseres neste år.

Hva med Norge?

Hva som skjer med en lansering her er usikkert, for Thomas Ingenlath fra Polestar sier at de “bygger den i USA for amerikanere”. Vi har spurt Polestar om hva planene er for Europa.

I pressemeldingen presiseres det at det er snakk om et “premium”-produkt og at den “vil bli førende for utseende av elektriske SUVer”.

Planene til selskapet er store: de skal lansere en ny bil hvert år de neste tre årene, og SUV-en er den første av dem. Videre er planen å komme på markedet i 30 ney marked innen slutten av 2023.

Thomas Ingenlath understreket også selskapets etablerte produksjons- og salgskapabilitet gjennom planen om å lansere en ny bil hvert år de neste tre årene. Polestar 3 er første bil ut. Videre planlegger selskapet å øke sin tilstedeværelse til minst 30 globale markeder innen slutten av 2023.