nokia9pureviewingenoppdatering
Nokia sier at de likevel ikke kan oppgradere Nokia 9 PureView grunnet kamera-systemet som ble utviklet av Light, et selskap som ikke lenger finnes.

Annonse


Lovte oppdatering, nå skjer det ikke: ber kundene kjøpe ny mobil

I februar 2019 tok vi en titt på Nokia 9 PureView på Mobile World Congress.

Topp-telefon ble lovt Android 11, men det skjer ikke likevel

Mobilen fikk oppmerksomhet grunnet sitt avanserte fem-kamera-system utarbeidet i samarbeid med det nå døde selskapet Light. HMD Global som eier Nokia-merkevaren lovte å oppdatere premium-mobilen til Android 11, men sier nå at dette likevel ikke er mulig.

Sist gang selskapet Android-oppdaterte enheten var i desember 2019, og det er altså der det stopper; på Android 10. Mobilen får sikkerhetsoppdateringer, men altså ingen nye funksjoner, ikke 11 og selvsagt heller ikke Android 12.

HMD Global sitt tilbud er å tilby 50 prosent rabatt på mellomklassemobilen “Nokia XR20” etter at de varslet at Nokia 9 PureView likevel ikke får Android 11.

Dette sier Nokia

På nettsiden for produktet informerer selskapet om kundene som sitter i saksa:

Nokia-telefoner handler om å tilby den best mulige smarttelefonopplevelsen, dag ut og dag inn. Det er noe vi er stolte av. Derfor måtte vi ta det vanskelige valget å ikke tilby Android 11-programvareoppgraderingen for Nokia 9 PureView. Inkompatibilitet mellom kameraet og programvaren ville ha ført til en kompromittert opplevelse som ikke oppfyller våre høye standarder.

Nokia

Som et slags plaster på såret tilbyr de eiere av mobilen 50 prosent avslag på Nokia XR20, “eller en annen enhet avhengig av regional-tilgjengelighet.” Nokia XR20 er en mellomklassemobil som selges fra rundt 5100 kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse