appleiphonelavereetterspørsel
Apple har trøbbel både på tilbudssiden og etterspørselssiden – et problem som kanskje løser seg selv?

Annonse


Apple i trøbbel: sliter med iPhone-salget

Apple har meldt fra til komponentleverandørene sine at de kan komme til å bestille færre deler enn prosjektert, som en konsekvens av nedgang i etterspørselen etter iPhone 13. Det melder Bloomberg i en rapport, som altså belyser at det ikke bare er tilbudssiden som har fått seg et knekk.

Trøbbel i paradis

Den potensielle nedgangen kommer i tillegg til at Apple allerede hadde belaget seg på å redusere ordren sin fra 90 millioner til 80 millioner enheter på årlig basis.

Selskapet hadde beroliget leverandørene med at at de i gjengjeld kunne se frem til økt etterspørsel, men nå legger de altså en demper på disse planene.

Nedgangen i etterspørselen kommer i tillegg til de store problemene med å mette etterspørselen til å begynne med, der Apple er langt fra den eneste som har trøbbel med å produsere nok enheter takket være mangelen på halvledere.

Påvirket av halvleder-mangel og COVID-19

Apple-sjefen Tim Cook har uttalt at deres forrige kvartalsrapport kunne vise til gode resultater, til tross for at inntekten på grunn av brikkemangelen var seks milliarder dollar mindre enn prognostisert.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse