macbookpro16ladeproblem
MacBook Pro 16-eiere kan være uheldige å få en maskin som ikke lader med MagSafe om maskinen er avslått og man plugger i strømmen. Apple undersøker problemet.

Annonse


Klarer ikke lade MacBook Pro 16

MagSafe 3 koblingen mot MacBook Pro 16 sliter om maskinen er av.

Dette skjer

Brukere opplever at de ikke ser det grønne lade-lyset, men i stedet er det blinkende gult lys, noe som tyder på at noe er galt, trolig med maskinvaren.

Besynderlig nok så går det greit å lade om maskinen er på, men skrus av. Problemet oppstår altså når maskinen er helt avslått og man prøver å lade med MagSafe. Det er også en mulighet for at problemet kun oppstår ved bruk av 140 w-laderen.

Apple sender nye maskiner

Det er foreløpig ikke kjent hva nøyaktig som er galt, men det ser ikke bra ut på den måten at en kunde som har vært i kontakt med Apple support fikk levert en ny maskin. Fordi det er manko på dem (i Norge kan ikke Apple levere før 22. desember), er dette det verste tenkelige utfallet.

Annonse


Apple skal ha forklart en kunde at de er klar over problemet og at de undersøker, og foreslår følgende fremgangsmåte (som ikke er en feilretting):

  1. Lad maskinen når den sover
  2. Lad maskinen med skjermen oppe
  3. Koble til MagSafe-kabelen først før du skrur av maskinen

Ikke alle maskiner er berørte av dette. Enten er problemet så stort at Apple må starte et tilbakekallingsprogram, eller så fikser de dette individuelt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse