H3ProHybridtest
H3Pro Hybrid er et par fabelaktige gaming-hodetelefoner til PC som gjør nesten alt riktig og som har mange muligheter. Alle bilder: Trond Bie/ITavisen

Annonse


TEST: Gjør nesten alt riktig

Sist gang jeg anmeldt et Epos-produkt var da Sennheiser var involvert og vi testet disse to GSP-hodesettene.

Dette er Epos sin nye gaming-hodetelefoner

Nå opererer selskapet under denne merkevaren alene, og er eid av danske Gemant Group.

Det er tre hodesett i H3-serien. Vi har anmeldt H3Pro Hybrid som har lav-etterslep tilkobling, opp til 38 timer batterilevetid (med Bluetooth, som er tregere, 30 timer med kjapp-kobling).

Pris: 2999 kroner.

Annonse


Toppmodellen har ANC og lav-etterslep tilkobling. Spesielt det siste må til. Bilde: Epos

Design

Det første du vil legge merke til er at de er langt mindre enn GSP 670, bare se:

Foruten at Sennheiser-logoen er fjernet til fordel for Epos, er designet også mer rensket opp i og strømlinjeformet. Det er dog større problemer: jeg måtte skru på mobilens lommelykt for å tyde hvilken knapp som aktiverer ANC, og ditto frustrasjon for ikke å huske om på-knappen, som er rart plassert fra før av, er på høyre eller venstre siden.

Utover plagene med knappene, er vi glade for at H3Pro Hybrid er polstret med et nytt mykt materiale, som forhåpentligvis ikke vil ta skade som plasten på GSP 670 gjorde:

GSP 670: godt brukt.

Komfort er veldig viktig, spesielt om PC-en blir varm og man blir svett rundt ørene. Dette fordi de bruker et stoff i stedet for plast som GSP gjør:

H3Pro Hybrid.

Kopp-designet er likt utformet GSP 670 (som koster 1790 kroner nå etter et kraftig priskutt): de sitter passe stramt på for å forbedre den passive støy-dempingen (Epos sier den passive dempingen demper lyden rundt med 30 rundt dB). Jeg har hatt dem på meg mange timer av gangen, og til slutt glemt at det er på. Jeg vil gi tommel opp for komforten, men det er rom for å forbedre putene slik at de er mykere og passer på at komforten er der. Et minus er at volumbryteren man snur er litt liten.

Pluss for at man kan handle separat de aller fleste delene om noe skulle skje.

Programvaren er den samme som alltid og kan noen ganger glemme at man ønsker 7.1, spesielt om hodesettet mister kobling til PC-en. Vi hadde foretrukket en overhaling av programvaren. Bilde: ITavisen

I bruk

Foruten knappene er det en ting du må være helt klar over: glem å plassere dongelen bak på PC-en. Det er ingen vei utenom å forlenge dongelen til å være plassert rett ved tastaturet ditt. Selv om PC-en er nærme deg, bare en meter unna, vil du oppleve store tekniske problemer om dongelen ikke er så nærme deg at du kan se indikasjonslyset. Slik er det bare, og er årsaken til at det følger med en forlengelseskabel. Bruk den.

Batterilevetiden er listet opp til 30 timer, og det får vi nok ikke, for det liker vi volumet for høyt på, men vi får så mange timer at det ikke er en plage, la oss si det sånn.

Den største daglige plagen er at disse går i dvale, for så å aldri komme tilbake igjen. Hver gang jeg ønsker å bruke dem må jeg først skru dem av igjen (?), og deretter holde inn på-knappen. Da opplyses det hver gang om batteriprosent, før hodesettet igjen kobler seg til dongelen plassert rett ved tastaturet.

Bruk forlenger-kabelen som følger med og “Low-latency Wireless” for best resultatet. Du kan samtidig koble enheten til mobilen. Hold på-knappen i tre sekunder for å aktivere Bluetooth-kobling.
Hodesettet byr på tre varianter å koble seg på: Bluetooth (lengst batterilevetid), kabel, USB C eller med dongelen som gir den kjappeste responsen. Bilde: Epos.

Lyd

Her leveres det en god surround-opplevelse, spesielt i spill som Guardians of the Galaxy, Battlefield 2042 og Call of Duty: Vanguard. Spesielt førstnevnte som jo fra før er en cinematisk opplevelse, koser seg sammen med hodesettet med 7.1-miks aktivert.

Disse spiller veldig høyt på maks, såpass at jeg ikke testet mer enn 30 sekunder før jeg dempet til 90 til 92 prosent. Også slike nivåer vil være for høyt i visse spill, men er et fint volum for den virkelig gode innlevelsen. For det leverer disse.

Mange vil dra nytte av at dette hodesettet tar gaming så seriøst at spill-moduset i appen fjerner nesten all moro, og gjør alt for å gjøre det så enkelt som mulig å høre motstanderen. Personlig foretrekker jeg film-moduset uansett spill.

Til syvende og sist blir man ikke skuffet av lydkvaliteten på dem.

Til forskjell fra de to andre i serien har disse aktiv støydemping, og selv om det ikke er den beste på markedet, gjør den jobben sin og isolerer ut ytterligere støy som koppene ikke klarer å kvitte seg med alene.

Konklusjon

Det koster nesten en konsoll å få et hodesett med god lyd, mange muligheter og som samtidig leverer en komfortabel opplevelse. Epos H3Hybrid Pro leverer på alle felt. Putene kan fremdeles være enda litt mer behagelige, men disse er komfortable, selv om man spiller i mange timer.

Det er heller ikke tegn til at man blir spesielt varm med disse på, og det er et pluss man kan skifte deler om man så trenger det. De virker solid utformet og vi forventer ingen problemer, vil tro de tåler et støt og gir tommel opp for at mikrofonen er magnet-festet.

TEST: Gjør nesten alt riktig
Vi konkluderer
Leservurdering100 Vurderinger
4.9
+
God lyd
God surround-effekt
Komfortable
Mange tilkoblingsvalg
Deler kan byttes
Mikrofonen kan tas av
-
Knappene er vanskelig å se og huske
Kunne vært enda mer komfortable
Nærmest null dekning uten forlenger-kabel
Kronglete av- og på-tilkobling
9

Annonse