digitalvalutagravingKasakhstan
Kasakhstan mener digitalvaluta-gravin er en medvirkende årsak til landets strømproblemer. Kritikere mener at myndighetene ønsker å skylde på alt annet enn dårlig infrastruktur.

Annonse


“Digitalvaluta-graving skaper strøm-krise i landet vårt”

“Kazakhstan Electricity Grid Operating Company” melder at de nå rasjonerer strømmen til 50 registrerte digitalvaluta-gravere grunnet strøm-manko.

Les hvordan kjøpe kryptovaluta og kjøpe bitcoin

Er det landets infrastruktur eller gravingen som er synderen?

Siden oktober har det vært strømstans i seks regioner siden oktober. For ytterligere å poengtere hva kulde i kombinasjon med graving etter digitalt gull gjør med markedet, så økte etterspørselen etter strøm med åtte prosent i 2021. Snittet er en til to prosent.

Som nevnt må man være registrert for å digitalgrave, så myndighetene beskylder altså “et økende antall” ikke-registrerte entusiaster som årsaken til strømproblemene. At Kina har bannlyst all krypto har også medført økende press og trykk i andre deler av verden.

Annonse


Hva skjer med markedet når Kina bannlyser krypto?

Advarer gravere om de kan miste strømmen

Kasakhstan har bedt om ekstra strøm fra et russisk selskap, samtidig som de vil innføre avgifter fra krypto-graverne fra og med neste år.

Myndighetene sier også at kryptogravere vil være de første som mister strømmen om nettet blir overbelastet igjen.

Universitetet i Glasgow tror dog ikke på myndighetene og mener at de måtte finne en syndebukk grunnet dårlig infrastruktur.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse