applecarnovember2021
Apples bil kommer neppe på veien før i 2026/2027, og det trolig først i USA. Bilde: Vanarama.com

Annonse


Dette mener han er Apples planer

Det var i mars i år vi ble overrasket over en rapport fra Bloombergs Apple-insider Mark Gurman:

Sjokk-avsløring fra Apple-kjenner: VR/AR-hodesettet avsløres om noen måneder“.

Videre skrev vi:

“Innledningsvis forklarer Gurman at Apple er et maskinvare-selskap, og at de derfor ønsker at folk skal se produktene i person – årets WWDC (7. juni) blir derfor det siste som blir hel-digitalt.

Det gir jo mening spesielt ved lansering av et hodesett man må ta på seg. Spørsmålet er om produktet også vil kunne handles av forbrukere i år, eller om Apple annonserer det og venter til det er innhold fra tredjeparter.”

Annonse


Tror på lansering i 2023

Men dette skjedde jo ikke, og nå er Gurman som ofte er ganske så nøyaktig i sine avsløringer, ute med en ny rapport. Det er ikke nødvendigvis slik at han tok feil forrige gang, men at Apples planer kan ha endret seg (stor sjanse), eller at kildene ikke satt på oppdatert informasjon.

Gurman innleder denne gang med å påpeke at helt nye produktkategorier ikke kan handles uken etter, som oppgraderte iPhones og andre mindre produktkategorier – så blir også tilfellet med selskapets VR/AR-hodesett.

Jeg kan se for meg at Apple annonserer hodesettet på WWDC 2022 og bruker eventet på AR- og VR-app-utvikling. Deretter kan de selge produktet sent samme år eller i 2023.

Mark Gurman, Bloomberg

Apple har ikke lenger så god tid

Dette høres mer ut som spekulasjoner enn at han har blitt foret med oppdatert informasjon, men det er klart at Apple er nødt til å agere ute på markedet snart nå som Facebook ikke lenger er Facebook men Meta, et VR/AR-selskap som har annonsert de bygger fremtiden.

Apple har ikke gjort noe slikt, for det gjør de jo aldri, men Tim Cook har atter en gang uttalt at Apple er “veldig fokuserte på AR, veldig fokuserte på AI… veldig fokuserte på autonomi”.

Apple Car på veiene i 2026/2027?

Apropos en selvkjørende bil: Gurmans prognose er en lansering i 2025, men det betyr ikke at du kan kjøre den om fire år. Nye opplysninger peker nemlig i retning at bilene ikke en gang får ratt, men skal være 100 prosent selvkjørende.

Det betyr at de må testes, grundig, før forbrukere får lov å sette seg inn i dem. Samtidig må de også få klarsignal av myndigheter verden over, og det er ofte strengere krav utenfor USA. At Apple Car derfor først kun lanseres i USA, høres logisk ut. Det er også trolig at Apple vil utstyre tredjeparts-biler med sensor-utstyr for å kartlegge verden for å gjøre sine egne biler i stand til selvkjøring.

Tror Apple venter på ekte trådløs lading

En siste ting er AirPower, et produkt Apple avslørte i 2017, men som de måtte gi opp grunnet tekniske utfordringer relatert til overoppheting.

Gurman mener at selskapet fortsatt jobber med et slikt produkt, men at det som kommer blir mer avansert med både kort- og langdistanse-lading av enhetene, og at Apples enheter vil kunne lade hverandre: iPad lader iPhone, iPhone lader AirPods og Apple Watch.

Ekte trådløs lading (som vi først skrev om i 2017) har så vidt startet å dukke opp: