Syd-Korea leder an i verden i kampen mot app-monopolene.

Annonse


De nekter å bøye seg for Syd-Koreas anti-Google/Apple-lov

Google omgår loven og tvinger indirekte apputviklerne til å bruke sitt eget betalingssystem.

I begynnelsen av november meldte Google at selskapet endret sin kontroversielle politikk for betaling i app for å tilpasse seg Syd-Koreas reviderte telekommunikasjonslov som blir omtalt som “anti-Google/Apple-loven”. Med det så det ut til at Syd-Korea som det første land i verden var i ferd med å få kontroll på de amerikanske teknologibulldosernes jerngrep om app-økosystemet.

Google har lagt inn provisjoner som gjør andres betalingssystemer dyrere enn Googles 

Men det skulle gå mindre enn en uke etter at loven trådte i kraft før sydkoreanske myndigheter enda en gang satt midt i et slagsmål mellom lokale utviklere og Google. Utviklerne er overhodet ikke imponert over Googles tilpasninger til den nye lovgivningen og kaller Google påståtte endringer en bløff. Google har lagt inn provisjoner som gjør andre muligheter dyrere enn Googles eget betalingssystem, hevder de.

Hardt mot hardt

Korea Internet Corporations Association, Korea Startup Forum og Korea Mobile Game Association har viderebragt sine bekymringer til det Korea Communications Commission (KCC). KCC sier de vil sikre at forordningen også forbyr app-butikkene å tvinge igjennom bruk av deres systemer ved hjelp av indirekte metoder.

Annonse


ITavisen: Syd-Korea vedtar anti-Google/Apple-lov

Myndighetene vil gripe inn hvis det viser seg at Googles nye provisjonspolitikk stiller utviklerne dårligere når de anvender tredjeparts betalingssystemer og truer med bøter opp til to prosent om de ikke overholder loven.

Fire prosent rabatt

Google har sagt at de tillater valgfrihet med hensyn til betalingsmuligheter for digitale kjøp foretatt i Google Play i Syd-Korea. Utviklere som velger alternative betalingssystemer vil få en provisjonsreduksjon på fire prosent, tilføyde selskapet. Det betyr at Google vil kreve en provisjon på 30 prosent for betalinger foretatt med sitt eget faktureringssystem, men “kun” 26 prosent for kjøp via andre systemer.

Tvinges tilbake til Google

I bransjen hevdes det at omkostningene med et tredjeparts betalingssystem lett oppveier rabatten på fire prosent. En av app-utviklerne som er misfornøyd med Googles “frislipp” av betalingssystemet, tilføyde at Googles nye provisjonssystem er et så åpenbart forsøk på å omgå loven at det fremstår som en hån mot lovgiverne. Med omkostninger på 26 prosent ovenpå eget betalingssystem, vil utviklerne tvinges tilbake til Googles betalingssystem.

Apple “ser ikke behovet”

Apple som drifter den andre store app-butikken, har ikke uttalt seg om sin politikk for betaling i apps utover at de i oktober hevdet at selskapets politikk allerede var i overensstemmelse med den nye lovgivningen, og at det ikke var behov for endringer. Koreanske myndigheter avviste Apples standpunkt og krevde at de la frem en alternativ plan, hvis ikke risikerte selskapet straffeforanstaltninger.

Apple har så langt ikke gitt noen offisiell reaksjon på dette, men det er rapportert at Tim Cook på et styremøte har indikert at Apple ikke er villig til å overholde Syd-Koreas nye lov.

Internasjonal regulering

Syd-Koreas nye lovgivning har vakt oppmerksomhet da den kan være et første skritt mot sterkere internasjonal regulering av teknologigigantene. Det er nok den muligheten som uroer både Tim Cook og Google.

Epic vs. Apple

Epics Tim Sweeney fortsatte sitt angrep på Google og Apple under Global Conference for Mobile Application Ecosystem Fairness i Sys-Korea nylig da han roste Syd-Koreas nye lovgivning og sa at “Apple skal stoppes”. 

Jeg er meget stolt over å stå opp mot disse monopolene sammen med dere. Jeg er stolt av å stå sammen med dere og si at ‘jeg er koreaner’. 

Tim Sweeney

Sweeney anklaget Apple for å ignorere det koreanske demokrati og viste til at de samtidig har inngått avtaler med kinesiske myndigheter om å lagre personlige data om landets innbyggere på servere som drives av et statseid kinesisk firma.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse