applensogroup
Apple, Facebook, Google og Microsoft er nå ute etter NSO Group etter en rekke rapporter om hacking.

Annonse


Apple vil forby hacker-selskap å bruke iPhones og Mac-er

Apple saksøker nå selskapet NSO Group som klarte å hacke iPhone.

Apple ønsker å forby Israelsk selskap å bruke deres produkter

Søksmålet går under brudd på opphavsretten ved at NSO skal ha brutt vilkårene til Apple ved å opprette mer enn 100 hundre Apple ID-er for å sende informasjon til målet.

Apple fremla i dag et søksmål mot NSO Group og dets morselskap for å holde dem ansvarlig for overvåking og angrep mot Apple-brukere.

Apple

Det er Pegasus, som ifølge Apple utvikles av et selskap som er sponset av myndigheter rundt omkring i verden (dette er i tittelen i pressemeldingen), som kan brukes til å ta opp lyd fra mikrofonen og video fra kamera på en iPhone eller Android som er infisert. Data kan også hentes ut, mener Apple i søksmålet.

Apple søker en rettskjennelse mot selskapet slik at de forbys å bruke Apple-programvare, tjenester og enheter.

Annonse


Apple-enheter er den sikreste forbrukermaskinvaren på markedet, men private selskaper som utvikler statlig sponset spionvare har blitt enda farligere. Selv om disse cybersikkerhetstruslene bare påvirker et svært lite antall av kundene våre, tar vi ethvert angrep svært alvorlig, og vi jobber kontinuerlig med å styrke sikkerheten og personvernbeskyttelsen i iOS for å holde alle brukerne våre trygge.

Craig Federighi, Senior vice president of Software Engineering, Apple

Apple mener angrepene er sponset av myndigheter

Apple hevder at selskapet og deres klienter brukte de “enorme ressursene til nasjonalstater” til å utføre “svært målrettede nettangrep”. Dette ga dem tilgang til mikrofon, kamera og “annen sensitiv informasjon på Apple- og Android-eneter”.

Apple går ikke i detaljer, men sier at NSO brukte en rekke Apple ID-er som allerede nevnt, og brukte et “forcedentry”-angrep for å å sende farlig data til enhetene. På den måten kunne “NSO Group eller klientene servere og installere Pegasys spionvaren uten at brukeren var klar over det”. Apple sier at deres servere hverken var hackede eller kompromittert.

Apple sier også at de ikke har oppdaget lignende angrep mot iOS 15 etter at selskapet oppgraderte BlastDoor-sikkerheten.

NSO Group-søkmålet til Meta backes allerede av Microsoft og Google

I april 2020 meldte vi at “Facebook prøvde å kjøpe verktøy for lettere å overvåke iPhone-brukere“:

“Ifølge nylig åpnede rettsdokumenter forklarer NSO-sjef Shalev Hulio at Facebook sendte to personer for å snakke med selskapet om muligheten til å kjøpe deler av spionvaren Pegasus for å følge med på iPhone- og iPad-brukere som hadde installert Onavo.”

Les mer om NSO Group:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse