intelneikina
Intel kommer ikke til å øke produksjonen i Kina, men venter i stedet på føderale midler for å hjelpe til å øke produksjonen i USA.

Annonse


Intel får ikke øke brikkeproduksjonen i Kina

Intel fikk avslag fra amerikanske myndigheter om å øke brikkeproduksjonen i Kina.

USA sier nei til økt Kina-produksjon av sikkerhetshensyn

Forklaringen til president Joe Biden og administrasjonen er av sikkerhetsmessige grunner i forhold til økt Kina-produksjon, det melder Bloomberg som har fått informasjonen fra anonyme kilder.

Fabrikken kunne ha vært oppe og kjøre på tampen av 2022 om de hadde fått medhold. Selskapet kommer ikke til å etterprøve administrasjonens vedtak, men følger rådene.

Samtidig har Intel spurt om føderale midler for å øke utvikling og produksjon i USA. Dette er noe administrasjonen også prøver å få til.

Annonse


Planen er å produsere mer i USA

Dette innebærer at Intel ikke i like stor grad om de hadde fått ja, vil klare å gjøre noe med komponent-mankoen snarligere. Ifølge Bloomberg prøver Biden-administrasjon å bringe mer produksjon til hjemlandet, i stedet for å øke den i Kina.

Intel sier i en uttalelse at de er åpne for andre forslag, og poengterer at de øker produksjonen i USA og Europa:

Vårt fokus er på den betydelige pågående utvidelsen av vår eksisterende halvlederproduksjonsvirksomhet og våre planer om å investere titalls milliarder dollar i nye fabrikker i USA og Europa.

Intel

Selskapet venter som mange andre i USA på at politikerne i USA skal godkjenne CHIPS-programmet som har som mål å sprøyte inn 52 milliarder dollar til forskning og produksjon i USA.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse