apple-project-titan
Apple girer opp i arbeidet med Project Titan.

Annonse


Apple-bilen: satser på fullstendig autonom bil, sikter inn mot 2025

Det har versert en rekke nyheter den siste tiden som omhandler Apples bilprosjekt, Project Titan. På et punkt spekulerte man i at Apple kan ha vurdert å skrote hele prosjektet, mens i senere tid har det kommet noen avsløringer som tyder på det motsatte – at Apple nå jobber hardere med det enn noensinne før.

Sjefen har valgt ny retning

Bloomberg skriver i en rapport at Apple akselererer arbeidet med den myteomspunne bilen som i flere år har blitt snakket om, uten at vi har fått se noe håndfast fra selskapet selv. Det som skal ha gitt nytt liv til optimismen innad selskapet for å ferdigstille bilen er ifølge rapporten det faktum at Kevin Lynch har fått rollen som ny prosjektsjef.

Lynch skal ha gått inn for å utvikle en fullstendig autonom, selvkjørende bil fremfor det som ville blitt noe Tesla-aktig der man aktivt kjører selv, men har en god løsning for autopilot ved behov. I rapporten hevdes det også at Apple ideelt sett skulle vært foruten både pedaler og ratt, med en påfølgende konsekvens i at interiøret hadde fått et helt annet fokus i designfasen, der bilen nå kan designes uten å ta hensyn til et førermiljø.

Intensiverer arbeidet med bilen

En annen opplysning som kommer frem av Bloomberg-rapporten tyder på at Apple har strammet opp tidsplanen skikkelig: Lynch skal nemlig ha satt et mål om å være ferdig med bilen som er i utvikling innen 2025 er omme, om fire år.

Det er noe raskere enn opprinnelige estimater, der det tidligere i år ble satt forventninger om at bilen blir klar mellom 2026 og 2028. Grunnen til forskyvningen kan muligens skyldes at Apple nylig har nådd en stor milepæl ved å ha ferdigstilt grunnlaget til selvkjøringsteknologien, og at utviklingen av brikkesettet som skal benyttes i bilen stort sett er ferdig.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse