Sier ifra om noen bryter seg inn og varsler politiet

fordtyveriapp
"Hvis bileieren mottar en alarm via sin FordPass-app om at en uautorisert eller uventet handling har skjedd med bilen, er et trykk i appen nok til å rapportere den som stjålet. Appen vil deretter lede bileieren gjennom prosessen for å sikre og finne igjen kjøretøyet ved å rapportere dette til politiet", forklarer Ford.

Annonse


Ford forbedrer FordPass-appen vesentlig.

FordPass sier ifra om noen er i ferd med å bryte seg inn og varsler politiet

Appen oppdateres med å si ifra om noen prøver å bryte seg inn i bilen, og prøver å finne den for deg.

Med «Stolen Vehicle Service» får du en advarsel fra FordPass-appen på din mobiltelefon dersom noen forsøker å stjele bilen din. Appen guider deg også slik at du får innrapportert biltyveriforsøket til politiet, og gir deg 24-timers telefonhjelp som inkluderer overvåkning av bilens bevegelser.

Ford

Det fungerer slik at tjenesten bruker funksjonaliteten i «tyverialarmen» SecuriAlert som sender informasjonen fra bilen til mobilen ved hjelp av FordPass Connect:

Følger med i abonnement

“Stolen Vehicle Service” følger med Fords Secure-abonnement som ifølge selskapet vil være gratis i testperiode for støttede biler. Tjenesten lanseres i Storbritannia og Irland i år, og rulles ut i hele Europa neste år.

“Fords biler som har SYNC 4 vil få en gratis prøveperiode med Ford Secure, som også inkluderer Stolen Vehicle Services. Pakken vil også fortløpende få nye tjenester som Location Alerts – muligheten til å få et varsel når bilen beveger seg utenfor et på forhånd definert område, og Neighbourhood Alerts – en advarsel når ditt SecuriAlert-beskyttede kjøretøy er i et område hvor kriminelle opererer i nærheten av.”

Annonse


Hvis noen forsøker å åpne en dør med en nøkkel når systemet er aktivert – noe som vanligvis ikke ville utløst en vanlig alarm – så vil SecuriAlert sende en alarm. Dette kan være spesielt nyttig dersom noen forsøker å komme seg inn i en bil med en klonet eller stjålet nøkkel.

Ford
Ford Mustang Mach-E GT.

Gir politiet tilgang

Med dette systemet blir du enda bedre ivaretatt mot konsekvensene av et biltyveri. Politiet får blant annet tilgang til bilens nøyaktige posisjon med vår 24-timers telefon- og trackingtjeneste. Det øker sjansen for at bilen blir funnet raskt igjen

Charles Nolan, manager of retail connectivity solutions, Ford Enterprise Connectivity.

Ford forklarer hvordan tjenesten samhandler med politiet:

“Først finner appen frem telefonnummeret til den nærmeste politistasjonen – basert på hvor bileieren befinner seg – når de tar kontakt. FordPass-appen gir også bileier telefonnummeret til et kundesenter som kan sette bilen i «tyverimodus.» Det gjør at noen av bilens funksjoner ikke lengre blir tilgjengelig, samtidig kan dens posisjon følges, slik at politiet trygt kan hente den tilbake.”

Først ut med støtte er Mustang Mach-E GT. Støtte for flere modeller kommer senere, melder bilprodusenten i pressemeldingen.

Du kan også se bilens sist kjente lokasjon i appen og kan selv se om den har blitt flyttet på. Alarmen kan også kanselleres fra appen om det er en falsk alarm.

Ford

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse