app-store-apple
Apple sa i august at de dele ut 100 millioner dollar og gjøre en rekke endringer i App Store for å gjøre opp for seg.

Annonse


Dommeren gir midlertidig grønt lys til Apples forslag, 870 mill. kan tilfalle utviklere

I den seneste utviklingen av saken som omhandler Apples praksis med betaling gjennom App Store gjelder det at dommeren midlertidig har gått med på at selskapet skal sette av 100 millioner dollar til utviklere som har krav på det. I tillegg har Apple gått med på at de skal gjøre noen endringer på App Store for å reflektere innstrammingene på betaling gjennom plattformen.

Søksmålet kan spores tilbake til 2019, da en gruppe med spill- og programutviklere gikk sammen mot Apple for det de mente var dårlige vilkår for å publisere innhold på tjenesten deres.

Millionene skal inn i et fond

De 100 millioner dollarene, over 870 millioner norske kroner i dagens valutakurs, skal settes til side i et fond eller en kasse der utviklere kan gjøre krav basert på deres salgshistorikk på plattformen. Ifølge MacRumors fungerer det slik at de som tjente én million dollar eller mindre i USA-regionen for hvert år mellom 4. juni 2015 og 26. april 2021 kan kreve et sted mellom 250 og 30000 dollar. De som har bidratt mer til Apples økosystem gjennom tidene skal visstnok kunne gjøre krav på mer.

Allerede nå er det satt opp en side for å bli varslet når saken har fått et fullverdig klarsignal av dommeren i saken, Yvonne Gonzales-Rogers.

Annonse


Endringer i App Store

Utover den økonomiske kompensasjonen så har Apple akseptert kravet om å opprettholde det såkalte “App Store Small Business Program” i dagens format minst tre år fremover, der utviklere blant annet skal kunne bruke e-post for å kommunisere overfor kundene at det finnes alternative betalingsmetoder.

Andre tiltak innebærer at Apple må sette inn flere prisalternativer, publisere en årlig transparenthet-rapport og muligheten for utviklere å klage dersom de får avslag på forespørsel om å publisere en ny applikasjon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse