epicgamesuniversalappbutikk
Epic Games sin store plan er å lage en app-butikk som fungerer uansett hvilken enhet man er på, og hvem man kjøper fra.

Annonse


Epic skal lage en universal app-butikk, og de har allerede med seg partnere

Epic-sjef Tim Sweeney fyrer opp i krigen mellom dem og Apple og sier at de bygger en universal app-butikk. Med seg har de allerede partnere.

Det avslørte han under et møte i Sør-Korea, et land som er hjemmet til den første loven som garanterer at kundene må kunne velge hvordan de ønsker å betale.

Epic ønsker å forene alle utviklere

“Det verden trenger nå er en app-butikk som fungerer på alle plattformer”, innledet Sweeney, og poengterer det hvor fragmentert markedet er:

“Slik det er nå er programvare-eierskap fragmentert mellom iOS App Store, Android Google Play, ulike butikker på Xbox, Playstation og Nintendo Switch og til slutt Microsoft Store og Mac App Store”.

Annonse


Det avsløres også at Epic allerede samarbeider med utviklere og tjeneste-leverandører for å bygge en plattform som lar brukerne handle programvare fra ett sted “slik at de vet at de har tilgang på alle enheter og på alle plattformer”.

Epic-sjefen tar ofte til Twitter for å spre sitt budskap, i dette tilfellet påstås det at Apple har for mye makt i forhold til opprettelsen av digitale førerkort i USA:

“Apple må stoppes”

Sweeney peker på Apples store brukerbase og påpeker at “Apple låser inn en milliard brukere inn i en butikk og betalingsløsning. Apple overholder samtidig undertrykkende utenlandske lover som overvåker brukere og stripper dem for politiske rettigheter, men ignorerer samtidig lovverk godkjent i Korea. Apple må stoppes”.

Apple har ikke kommentert utsagnene (men bruker ofte den samme argumentasjonen til Epic som sitert under), men Google slår tilbake mot Sweeney sin påstand om at de tar avgifter på betalinger de selv ikke håndterer, som “galskap”:

Google Play Store sine tjeneste-gebyr har aldri vært kun for betalings-prosessering, men også det faktum at vi tilbyr Android og Google Play gratis for forbrukerne og investerer i distribusjon, utvikling og sikkerhets-tjenester som støtter utviklere og forbrukere i Sør-Korea og rundt i verden.

Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse