mac120hzmangler
Apple valgte å ikke oppdatere egne Mac-apper, inkludert Safari, med støtte for 120Hz.

Annonse


MacBook Pro har 120Hz, men det spiller ingen rolle før du installerer Safari beta

“Som med 13 Pro-serien veksles det mellom 24Hz til 120Hz avhengig av man gjør for å spare på batteriet, men ved kjapp scrolling på nettsider regner jeg med at 120Hz er aktivert”, skrev vi i vår test av MacBook Pro 14.

Ingen av Apple apper støtter selskapets egen panel-teknologi

Nå har vi forklaringen på hvorfor vi ikke ble så imponert av ProMotion-skjermen, og forklaringen er nærmest absurd: Safari i ferdig versjon, og som følger med, støtter jo ikke 120Hz ProMotion-oppdateringsfrekvens, så da var det jo ikke rart vi ble skuffet. Det er meget merkelig å lansere en så dyr maskin, for så å droppe alt de siste metrene før man fullfører.

Det er altså den nye Safari Technology Preview-versjonen (last ned) som legger til støtte, så man må være beta-tester av Safari for å få nytte av forbedringen i maskinene som koster fra 23 490 kroner.

Dette burde ha vært på plass for flere uker siden

Faktisk har ingen av Apples egne Apper i macOS 12, lanseringsversjonen, støtte for 120Hz. Det er også vanskelig å skjønne, men så ga de heller ikke utviklerne klare nok retningslinjer for å aktivere ProMotion-støtte i sine apper heller for iPhone 13, noe som skapte endel forvirring.

Safari beta 135 har også støtte for:

  • Aksent-farger
  • Lazy bilde-lasting
  • requestVideoFrameCallback API
  • Nye “viewports”: lite svw/svh, stor lvw/lvh og dynamisk dvw/dvh