Appe-Car-Concept
Illustrasjonene er basert på Apple sine patenter.

Annonse


Basert på patenter kan Apple Car bli slik

Britiske Vanarama har tatt utgangspunkt i Apple-patenter for å utvikle et konsept som illustrerer den mystiske Apple-bilen som kan være på vei.

Ser ut som noe vi har sett tidligere

Det skal sies at patenter ikke er en garanti for at noe finner frem til faktisk produksjon – veldig ofte dreier det seg om at selskaper bare ønsker å sikre fremtidig teknologi. Uansett, Vanarama har gjort en flott jobb med å tegne et bilde av hvordan Apples selvkjørende elbil kan ende opp med å se ut.

Ved første øyekast er det lett å tenke at Apples designere har latt seg inspirere av Teslas Cybertruck for patentene, men ved nærmere titt blir man oppmerksom på at den også har likheter med både Mac Pro og MacBook Pro – førstnevnte takket være de runde viftene man finner på bilens front, og sistnevnte i form av den lysende Apple-logoen.

Gigantisk skjerm

På innsiden er ting veldig Apple-aktig, der det går frem i patentdokumentene at en oppgradert Siri kan være på vei og potensielt utgjøre en slags AI-assistent som del av Apple Car, med håndtering av alt fra det som foregår i interiøret til det som skjer på veien.

Annonse


En svært stor skjerm pryder også interiøret av bilen, denne skal i stor grad kunne tilpasses etter brukerens ønsker.

Dessverre vet vi veldig lite om lansering av bilen eller hvor stor av en prioritet prosjektet er hos Apple. Med det sagt så er det indikasjoner der ute på at Apple ikke er på latsiden når det gjelder utvikling på bilfronten: i forrige uke kunne vi melde at de har ansatt Tesla sin tidligere sjef for autopilot-programvare, i tillegg til at de aktivt var på søk etter partnere til å produsere selve bilen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse