toshibadelesopp
Toshiba blir tre selskap. Planen er å ha alt ferdig innen mars 2024.

Annonse


Toshiba blir tre selskap

Toshiba deles opp i tre forskjellige deler med ulike produkt-ansvar.

Korrupsjonsanklager og regnskaps-rot

Årsaken skal være en rekke skandalen de siste årene for det japanske selskapet som ble opprettet i 1875.

Sommeren 2015 kunne vi melde:

“Ifølge Reuters har upassende bokføring de seneste årene, ført til at selskapet har annonsert et overskudd på drøyt 11 milliarder mer enn det som opprinnelig var estimert. Et innsyn i bokføringene av en tredjepart avslører i tillegg at selskapet har hatt flere nedskriver de siste seks årene, og det hele kan resultere i bøter mellom 19 og 26 milliarder kroner.”

Annonse


Vi er overbevist om at forretningsoppdelingen er attraktiv og vil låse opp enorme verdier ved å fjerne kompleksitet. Dette gjør det mulig for virksomhetene å ha en mye mer fokusert ledelse, samtidig som beslutningstaking forenkles. Separasjonen forbedrer også valgene for aksjonærene.

Satoshi Tsunakawa, Toshibas midlertidige sjef.

Blir tre forskjellige selskap

Konglomerat har nå lagt opp til å splitte selskapet opp i tre forskjellige deler, ifølge kilder for å få aktivist-investorene til å selge seg ut av selskapet.

En del skal drive med energi og infrastruktur (“”Infrastructure Service Co.”), en annen harddisker (“Device Co.”) og halvledere. Selskapet selger sin del, 40 prosent, i selskapet Kioxia som driver med minne. Toshiba solgte seg ut av PC- og laptop-markedet sommeren 2020 og solgte denne delen til Sharp.

Planen er å bli ferdig med omorganiseringen i mars 2024.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse