amdkrypto
Om det snart blir manko på AMD Ryzen-prosessorer så vet du hvorfor.

Annonse


Se hva de gjør med AMD CPU-er nå

I det intense arbeidet med å grave etter digital valuta er det få komponenter de mest ivrige er nådige ovenfor. Mens det i hovedsak rettes fokus mot skjermkort for disse aktivitetene så har også SSD-er fått gjennomgå, og neste i tur er nå prosessorer – særlig de man får fra AMD, og som bærer preg av å ha forholdsvis veldig høy cache.

Les hvordan kjøpe kryptovaluta og kjøpe bitcoin

AMD-prosessorer er vinnerne

Takket være en fersk algoritme for kryptograving kalt Raptoreum kan man sette moderne CPU-er fra særlig AMD i produktivt arbeid i hovedsak på grunn av at de har store L3-cacher. Algoritmen utnytter denne cache-typen til å grave etter Raptoreum, der størrelsen på L3-cachen korrelerer med inntjeningen.

Slik rangeres de

Populære prosessorer for denne typen kryptograving er 3000- og 5000-serien til AMD Ryzen, der selv tre år gamle prosessorer i Ryzen 9 3900 og 3900X anses som gode utvinnere takket være L3-cachen på 64MB. Til sammenligning har Intels flaggskip-CPU i Adler Lake, Core i9-12900K 30MB med L3 cache. Mens sistnevnte kan oppnå en hashrate på omkring 3700 per sekund, presterer den svakeste av de ovennevnte AMD Ryzen-prosessorene 4600H/s.

Annonse


Oppgraderer man maskinvare til 16-kjernede AMD Ryzen 9 5950X derimot så kan man se enda høyere effektivitet, mellom 5100 og 6800H/s avhengig av konfigurasjonen. Det er dog ikke sikkert at kost/nytte-forholdet tilsier at 5950X er riktig prosessor å gå for dersom intensjonen er å grave etter digitalvaluta. Dette argumenteres med at det er snakk om en marginal og underproporsjonal økning dersom man handler til vanlige priser. I kroner og øre tilsvarer disse tallene på effektivitet en inntjening som ikke er altfor ulik det man ser med GPU-graving. Raid Mining som står bak den første videoen ovenfor melder at han har tjent tilbake investeringen sin (seks Ryzen 9 3900X, to Ryzen 9 3950X) på 284 dager, tilsvarende en daglig fortjeneste på rundt 269 kroner.

Under kan du se en sammenligning av profittnivået ved de forskjellige prosessorene, inndelt for 3000-serien, 5000-serien og Threadripper:

Annonse