seagate-hdd-nvme
Seagate er verdens første med en slik løsning for harddisker.

Annonse


Første av sitt slag – er dette fremtiden innen HDD?

Som den første i verden har Seagate nettopp avslørt en harddisk som tar i bruk både NVMe og PCIe-grensesnitt, en løsning som frem til nå har vært en tilnærming forbeholdt SSD-er.

Ubekreftet lagringsplass

Seagate har presentert denne nye typen harddisk under Open Compute Project Summit, der de er nøye med å presisere at det for øyeblikket kun er et eksperimentelt design. Ingen lagringsplass på den inntil videre eksperimentelle harddisken er avslørt, men i illustrasjonene har Seagate benyttet Exos X18 med en makskapasitet på 18GB.

Den er basert på Seagate sin proprietære kontroller som har støtte for samtlige populære protokoller, inkludert SAS, SATA og NVMe uten behov for overgang av noen sort.

Sømløst grensesnitt

I et blogginnlegg skriver selskapet at målet med eksperimentet er å komme et steg nærmere felles grensesnitt for NVMe på tvers av HDD-er og SSD-er. Slik forenkling melder Seagate at vil komme bransjen og mange industrier til gode.

De forventer at de første eksemplarene av disse nye typene harddisker blir tilgjengelig overfor et lite publikum neste høst, mens en fullverdig lansering overfor forbrukere skjer tidligst i 2024.