elonmuskoktober2021
Elon Musk tidlig i oktober under et investor-møte.

Annonse


Elon Musk har solgt Tesla-aksjer, men samtidig kjøpt enda flere

Forrige uke utførte Elon Musk nok et Twitter-stunt: han skulle selge 10 prosent av sine Tesla-aksjer om avstemningen på det sosiale nettverket beordret ham til det.

Solgte 934 000 aksjer – kjøpte 2,15 millioner

Nå har Musk solgt aksjer til en verdi av 1,1 millarder dollar (9,5 milliarder kroner), men dette er ikke hele historien: han har også karret til seg aksjer fra bilprodusenten verdt 2,3 milliarder dollar.

Med andre ord eier han nå flere aksjer i selskapet enn før Tesla-stuntet. Twitter-avstemningen kan derfor ses på som et triks for å gjøre markedet oppmerksomme på aksje-salget før det skjedde, og på den måten roe markedet i forkant. Musk nevnte nemlig ikke at han også skulle handle flere aksjer enn han solgte.

Som Electrek melder har Musk tidligere tatt ut lån for å betale skatt, men grunnet aksje-verdien til Tesla som nå er langt høyere, ville lånene blitt svært store om han skulle ha gjort det samme igjen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse