nvidiajetson
Jetson Agx Orin-brikken og utviklersettet som kommer i salg første kvartal neste år. Selskapet annonserte også oppgraderte systemer for selvkjørende biler og en personlig "butler-AI" i bilen.

Annonse


Seks ganger kjappere, får plass i hånda

Jetson Agx Orin er Nvidias nye AI robot-hjerne, seks ganger kjappere enn forgjengeren Jetson AGX Xavier,

Nye Jetson utfører 200 trillioner operasjoner per per sekund

Nvidia holder for tiden event for i hovedsak bedrifter (det kommer neppe noen RTX 40-avsløringer denne uken, dessverre), men det er likevel interessant hvor store byks de gjør med AI. I tillegg til å gi liv til roboter, kan den brukes i selvkjørende biler, medisinsk utstyr og AI-applikasjoner.

Enheten drives av 12 ARM Hercules CPU kjerner og Ampere GPU, har 32GB RAM og en minne-båndbredde på 204GB/s.

Enheten kan handles første kvartal neste år. Pris er ikke kjent, men forrige generasjon kostet 1100 dollar, rundt 9330 kroner.

Annonse


Nvidia utvider sitt Omniverse

Selskapet jobber også med stemmer og matching av disse til CGI-ansikt.

Det nye skrittet fra RTX Voice som fjerner bakgrunnstøy under jobbmøter er Audio2Face som er en selvforklare plattform som kobler stemmer mot digitale ansikter med støtte for en rekke språk, under Nvidia Omniverse.

En forlengelse av Omniverse-plattformen er Omniverse Avatar som skal fungere som en AI-sjåfør og en personlig concierge i bilen.

Se en demonstrasjon:

Nvidias systemer skaper et bilde av verdenen rundt bilen.
Selvkjørende biler må vite mer om verdenen rundt seg, en sjåføren. Nvidia mener at DGX er svaret for å opprette automatiserte kart.
En rekke bilprodusenter er Nvidias AI-partnere med DRIVE Orin som også forbedrer ytelsen til sportsbiler fra Lotus.
WMs flaggshop, M7 elbil, nytter Nvidias AI-plattform.

Apropos biler annonserte selskapet også Drive Sim som er en del av Omniverse Replicator, et system for å lære selvkjørende biler til å kjøre sikrere og oppfatte endrede trafikk-situasjoner kjappere.

Du kan se hele pressekonferansen her: