revilarrestert
Yaroslav Vasinksyi sitt profilbilde på russiske Vkontakte.

Annonse


Han avslørte MacBook Pro – nå er to fra REvil arrestert

Ukraniske Yaroslav Vasinskyi fra hackergruppen REvil er arrestert melder det amerikanske Justisdepartementet.

Hackergruppen hadde en kort levetid, men ikke før de avslørte MacBook Pro

REvil ble kjente for gruppen som fikk tak i tekniske tegninger av MacBook Pro lenge før lanseringen.

I april i år kunne vi melde: “Utover dette har REvil avslørt at maskinen får 1 x HDMI, 1 x USB C og en SD kortleser på høyre side, og på venstre finner vi MagSafe (woho!), 2 x USB C og 3,5 mm”. Hackerne avslørte også at Apple kom til å fjerne TouchBar mange måneder før den offisielle avsløringen.

Hackerne gikk mye lenger enn bare å lekke informasjon, men prøvde seg på en 50 millioner dollar utpressing-taktikk ovenfor Apple, om ikke kom de til å lekke mer. I juli forsvant gruppen fra nettet.

Russer også arrestert

Vi kunngjorde i dag også beslagleggelsen av 6,1 millioner dollar i midler som kan spores til påståtte løsepenger mottatt av Yevgeniy Polyanin, 28, en russisk statsborger, som også er siktet for å ha utført Sodinokibi/REvil løsepengevareangrep mot flere ofre, inkludert bedrifter og offentlige enheter i Texas på eller rundt 16. august 2019.

Det Amerikanske Justisdepartementet

Vasinskyi risikerer maks 115 år i fengsel, mens Polyanin opp til 145 år etter at de utnyttet sårbarheter i Kaseya, IT-ledelse programvare og siktet seg inn på 800 til 1500 bedrifter internasjonalt.