westerndigital20tb
Western Digital sine 20TB-disker lanseres til bedrifter denne måneden. Priser har vi ikke, men selskapet sier at de skal utvide teknologien til å gjelde også andre produkt-segment.

Annonse


Nå kommer 20TB-disker

Western Digital skal denne måneden lansere 20TB-disker.

50TB er også på vei

De nye diskene bruker OptiNAND-teknologi med iNAND UFS implementert slik at disken kjappere kan lese metadata fra den kjappe mellomlagringen og på den måten forbedre ytelsen, men samtidig holde kosten nede. Diskene er kjører med 7200RPM hastighet.

I kombinasjon med maskinvaren har WD optimalisert fastvare-algoritmen. I andre halvdel av tiåret forventer selskapet at OptiNAND-teknologien vil klare å levere disker med 50TB lagringsplass.

Nå lurer vi på hvordan prisen blir

Vi håper disse diskene kommer i hendene til forbrukere med så store spill jo er for tiden. 2TB NVMe-er er ofte ikke nok – dessuten koster de fra rundt 2500 kroner.

Annonse


Offisielt er budskapet fra WD at disse er myntet på skydata-serverparker, NAS-produsenter og bedrifter og”utvalgte kunder”, men WD melder også at de flash-forbedrede diskene blir “tilgjengelig på selskapets komplette portfolio med disker og lagrings-plattformer, og at de vil “legge grunnlaget for fremtidige design og innovasjon”.

WD sier de har mer å melde om “markeds-spesifikke” produkter senere i år, så da kan det jo tenkes de kunngjør en forbruker-serie med like mye diskplass.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse