denuvodomene
Denuvo ble nettopp fjernet fra en rekke spill grunnet ytelses-problemer, og i helgen oppstod det domenet-trøbbel som medførte at en rekke spill ikke startet i det hele tatt.

Annonse


Domenet til Denuvo DRM utløpte så da startet ikke spillene

Domenet til Denuvo, som også er i vinden grunnet Windows 11 og Intel 12. generasjon ikke-kompatibilitet (som det heldigvis finnes en løsning for), lot et domene gå ut på dato. Det medførte mer enn kun nettside- og e-post nedetid.

Spillernes mistillit til Denuvo er økende

Det er TorrentFreak som rapporterer at problemet i hovedsak var gjeldende i går, og at det nå er i orden. Mer om dette lenger ned i artikkelen..

Fildelings-bloggen prøvde å kontakte Irdeto, eieren av Denuvo, for å finne ut hva i all verden det er som har skjedd, men fikk melding om at e-postkontaktene ikke kunne nås. Det henger jo sammen.

Steam-spillere var ikke fornøyde i går, av naturlige grunner:

Domenet er fornyet

Knallgode Guardians of the Galaxy startet ikke i det hele tatt, det samme gjaldt for Planet Zoo, Shadow of War, Football Manager, Dead Rising og Tomb Raider og garantert flere.

Annonse


En ny-installasjon av spillene fungerte heller ikke, men det gjorde trikset med å manuelt knote inn IP-adressen til domenet i Windows sin hosts-fil. Ikke akkurat noe man skal behøve å gjøre etter å ha brukt 529 kroner på et AAA-spill.

Domenet, codefusion-technology, er nå fornyet og går ikke ut igjen før 24. september neste år – så får vi håper de husker å fornye før denne datoen i 2022.