applemtredjegenerasjon
Apple er nå godt posisjonert til å fortsette sin strategi med egne brikker og en god ytelsesforbedring for hver nye generasjon. Fortsetter de i dette tempoet er det kun produksjonstakten som kan stoppe dem.

Annonse


Apple er bare i startfasen: det kommer en 40 kjerne CPU

The Information har saftig informasjon om de nye Apple CPU-ene. Spesielt tredje generasjon høres spennende ut.

Apple Silicon 3. generasjon får trolig 40 kjerner

Andre generasjon brikker, altså M2-brikken som vi forventer å se i helt nye Mac-er som lanseres neste år, vil øke antallet kjerner en god del takket være forbedret 5 nm-teknologi. Det meldes samtidig at denne brikken, trolig en M2X, skal nyttes i en ny MacBook Pro-modell.

Det er tredje generasjon som er virkelig spennende. Disse brikkene blir laget med 3 nm-teknikk. Spådommen er at de blir store nok til å få plass til opp til 40 kjerner. M1 Pro har åtte kjerner og M1 Max har 10 kjerner, så dette er en ganske spinnvill økning.

“Ibiza”, “Lobos” og “Palma “

TSMC som skal produsere brikkene vil ha mulighet til å lage 3nm-brikke (opp fra 5 nm i M1 og M1 Pro og Max) i løpet av 2023, for Mac og iPhone, så det er mulig vi får se Apple-maskiner med 40 kjerner allerede om to år. Avisen har til og med hentet ut kodenavnene på brikkene, noe som styrker troverdigheten til lekkasjen: Ibiza, Lobos og Palma.

Ifølge rapporten vil Apples kommende brikker “enkelt utkonkurrere Intels fremtidige prosessorer til forbruker-PCer».

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse