samsungflytterfannened
Samsung gjør som Apple og lar brukerne velge om fanene skal være på topp (standard) eller i bunn. Hvilken løsningen foretrekker du? Bilde: ITavisen

Annonse


Samsung kopierer omstridt Apple nettleservalg

Samsung har innført muligheten til å aktivere fanene nederst i en beta-versjon av selskapets “Internet Browser”. Den tradisjonelle visningen er på som standard.

Vi synes dette er en god ting

Google prøvde på det samme for noen år siden, men rullet senere tilbake etter kritikk. Personlig synes vi at det gir mening å ha adressefeltet nærmere tommelen, men etter mange år er det vanskelig å endre rutiner. Derfor gir Samsung, som Apple, brukeren mulighet til å velge om fanene er på toppen eller i bunnen. Til forskjell fra Apples iOS 15-nettleser, er det ikke mulig å flikke fanen opp for å hente opp fane-oversikten. Det kan man fra Chrome, men altså fra toppen.

Den korrekte løsningen er to gode valg

Apple gikk også frem og tilbake med hvordan fanene fungerte i Safari macOS. Det kompakte designet var det mange som ikke likte, og vi syntes også det var rotete.

Løsningen var å endre tilbake til standardvisning som standard, men la brukerne endre til det kompakte om de ønsker. Bra.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse