Annonse


Her er VW ID.5 og ID.5 GTX – forhåndssalget starter denne måneden

VW har avduket to nye SUV-er.

Men hva koster disse?

Først ut har vi ID.5 med bakhjul-strekk. Prisen er ikke kjent, men rekkevidden er merket med opptil 520 km. Forhåndssalget starter i november.

Fakta om ID.5-modellene fra VW:

  • Toppmodell basert på den modulære MEB-plattformen for elektrisk drift.
  • Kraftfullt design kombinert med enestående aerodynamikk og lav luftmotstand gir lang rekkevidde: Inntil 520 km (WLTP).
  • Programvareversjon 3.0, og ny, kraftfull maskinvare muliggjør «over-the-air»-oppdateringer og oppgraderinger
  • ID.5 og ID.5 GTX produseres og overleveres kunden med karbonnøytralt avtrykk.

ID.5 blir spydspissen vår på den innovative MEB-plattformen. SUV-coupéen representerer en helt ny elbilgenerasjon som kombinerer elektrisk effektivitet med sporty eleganse.

Harald Edvardsen-Eibak, Direktør for Volkswagen Norge.

I hverdagen lader du effektiv hjemme med en ladeeffekt på inntil 11 kW (AC) fra en ladeboks. På lengre turer i helgene kan du hurtiglade med økt ladehastighet på inntil 135 kW (DC) og få inntil 290 km på ca. 30 minutter på en av de mange offentlige hurtigladestasjonene langs hovedveiene.

VW om ID.5.

GTX har firehjulstrekk og derfor noe dårligere rekkevidde: 480 km. Det er heller ingen pris på denne, men forhåndssalget starter som ID.5 i løpet av denne måneden.

Annonse


ID.5:

Dette sier VW

Design

“Volkswagen har utstyrt begge modellene med et flytende, organisk design, som gir bilen et moderne og kraftfullt uttrykk. Taklinjen strekker seg elegant i lengderetningen, tett inntil karosseriet i coupé-form og sammenfaller med den forlengede D-stolpen, hvor den avrundes i en funksjonell spoiler. Med en utvendig lengde på 4,6 meter og 2,77 meter akselavstand føles bilen like romslig som en konvensjonell SUV i klassen over. ID.5 og ID.5 GTX er en fleksibel og praktisk SUV-coupé, som imponerer med luftig romfølelse, også for passasjerene i baksetet.

Lav Cw-verdi bidrar til at energien som er lagret i det 77 kWh (netto kapasitet) store batteriet utnyttes effektivt og gir lang rekkevidde. ID 5. har en oppgitt rekkevidde på inntil 520 km, mens ID.5 GTX med firehjulstrekk kommer med en estimert rekkevidde på inntil 480 km (WLTP).”

Som et viktig element i vår Way To Zero-strategi, produseres og leveres alle våre ID-modeller som karbonnøytral bil til sluttkunde. ID.5 og ID.5 GTX er koblet til internett og er klargjort for «over-the-air» oppdateringer og oppgraderinger (OTA). Det vil si at bilene kan oppdateres og fornyes over nettet, og dermed oppleves som mer moderne over tid.

Harald Edvardsen-Eibak, Direktør for Volkswagen Norge.

ID.5 GTX:

Lysene

“De nye familiemedlemmene i ID.-serien byr på innovativ og morsom lysteknologi, både utvendig og inne i bilen. Når føreren nærmer seg bilen med nøkkelen i lommen, svarer bilen med en velkomsthilsen fra frontlykter, baklys og lyset under speilene.

Både frontlykter og baklys har den nyeste LED-teknologien. Volkswagen tilbyr også dynamiske LED Matrix frontlykter som gjør at du kan kjøre med fjernlys uten å blende andre trafikanter.

Innvendig spiller lyssettingen også en viktig rolle. Ambientebelysning i taket, i dashbordet, i dørpanelene og i fotrommene kan enkelt byttes til ulike farger ut fra hva du selv foretrekker.

ID.Light er et unikt element i lyskonseptet. Den intuitive LED lysstripen under frontruten gir ved bruk av animasjon førerstøtte som for eksempel tilleggsinformasjon til navigasjon, tips om når det lønner seg å lette foten fra gasspedalen og ladestatus.”

D.5-modellene er romslige og fleksible biler som passer godt for de som er ute etter en sprek bil, men også barnefamilier som har behov for godt med bagasjeplass. Bagasjerommet er på hele 549 liter, som enkelt kan økes til 1 561 liter når bakseteryggen legges ned. Elektrisk betjent bakluke og elektrisk svingbart tilhengerfeste er tilgjengelig som tilvalg. ID.5 med bakhjulsdrift kan trekke 1 000 kg, mens ID.5 GTX har en tillatt tilhengervekt på 1 200 kg.

Harald Edvardsen-Eibak, Direktør for Volkswagen Norge.