squiddigitalvaluta
Folkene bak Squid-digitalvalutaen stakk av med millioner av kroner.

Annonse


“Squid Game” digitalvaluta var en scam: tok pengene og stakk

Fredag forrige uke dukket det opp en tilsynelatende ny digitalvaluta, Squid.

Les hvordan kjøpe kryptovaluta og kjøpe bitcoin

Squid var en åpenbar scam

Det var helt tydelig en scam da det kun var mulig å handle, men ikke selge. Det var likevel mange som ikke fikk med seg, så mange at folkene bak stakk av med 3,38 millioner dollar, over 28 millioner kroner.

Folkene bak brukte ikke mange timene før bakmennene gjorde om all digitalvalutaen til ekte penger da verdien var på 2861 dollar. Det hele endte selvsagt opp med å drenere all verdien i digitalvalutaen, og alle pengene tapt for de som var uheldige nok til å bite på.

Annonse


Fort opp, fort ned.

“Mainstream”-media pumpet den opp

Folkene bak satte opp kanal på Telegram og hadde en Twitter-konto mens de holdt på, men det var ikke mulig å svare på tweets eller sende meldinger inn til Telegram, noe som var nok et hint om at dette var tull.

Som Gizmodo påpeker var ikke dette nok til at de store medieaktørene pumpet opp verdien ved alle å snakke om “den nye kryptovalutaen” som fikk omtale hos giganter som BBC, Yahoo News, Business Insider, Fortune og CNBC.

Mando var lignende kryptovaluta lureri som spilte på det faktum at det er endel nye, ekte kryptovaluta der ute, som Shiba, med merkelige meme-navn.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse