iphonejulaften2021
iPad mini har tregere levering enn iPhone 13-serien fra Apples nettbutikk. Det meldes nå at selskapet flytter brikker fra eldre iPhone-modeller og iPad (som bruker A15-brikken som iPhone 13), for å øke produksjonen før julaften.

Annonse


iPhone-situasjonen i Norge er under kontroll før julaften fordi Apple ofrer iPad mini

Nikkei Asia melder at Apple nå må bruke iPad-komponenter for å kunne øke iPhone-produksjonen før julaften.

Apple har måttet kutte i iPad-produksjonen for å berge iPhone

Apple har allerede sagt at det er smart å handle så tidlig som mulig for å få julegavene på plass under treet neste måned, samtidig som det i USA er større logistikk-problemer som rammer alle handels-segmenter.

Nikkei sier at “produksjonen av iPad gikk ned 50 prosent fra Apples originale planer de siste to månedene”. I tillegg til iPad-komponenter, flytter selskapet komponenter fra eldre iPhone-modeller til produksjon av 13-serien.

Europa og USA står for 66 prosent av Apples omsetning

Apple siste kvartalsresultatet var dårligere enn de håpet og bare mer eller mindre på linje med hva analytikerne spådde.

Annonse


Igjen lider de som alle andre av komponent-mangel. Samtidig er etterspørselen etter iPad-er stor med en oppgang på 17,83 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Men det er som alltid iPhone som er melkekua og det er denne de er nødt til å prioritere, spesielt før den viktige jule-shoppinga.

iPhone-lageret ser ut til å være under kontroll i Norge

På Apple.no har iPhone 13 Pro 128GB sierrablå leveringstid mellom 24. november og 1. desember. Ditto for Max-utgaven med samme lagringsmengde og farge. Faktisk har samtlige modeller, uansett lagringsplass, i begge størrelser, samme leverings-estimat.

iPhone 13 128GB og iPhone 13 mini 128GB har levering 10. til 12. november

Verre er det med nye iPad mini (som jo bruker den samme A15-brikken som iPhone 13-serien, det er mulig de har flyttet brikker fra denne): 64GB- og 256GB-modellen kan ikke leveres før 1. desember med mulighet for at man ikke får den før den åttende samme måned.

Apples iPad Pro med 11 tommer skjerm og 128GB lagringsplass kan leveres før mini-en: fra 10. november til 17. november. Øker man til 12,9″ kan den faktisk sendes dagen etter om man handler før 15:00. Det samme om man går for 256GB lagringsplass.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse