clippytilbake2021
Clippy er tilbake som en sticker-pakke, og ikke som en Windows 11-assistent. Når vi tenker på det, hvorfor ikke skrote Cortana helt og gjøre Clippy til en Siri og Assistant-utfordrer?

Annonse


Har du savnet ham?

I 2019 kom Clippy tilbake, bare for å bli fjernet av Microsoft igjen. Vi lurer på hvem i selskapet er det som kjemper for å få Clippy tilbake hver gang? Steve Ballmer? Bill Gates? Panos Panay?

Clippy setter følelser i sving

Microsoft ombestemt seg igjen, og bringer den elskede/hatede (trolig mest sistnevnte) bindersen tilbake. De fleste husker ham fra Office-produkter sent på 90-tallet. Plutselig dukket han opp for å “hjelpe”, men figuren var ikke mer enn en snarvei til Microsofts tradisjonelt dårlige bruksanvisninger, og derfor Clippy ofte en plage. At han sporadisk valgte å gjøre sin entre var også noe merkelig.

Men ettersom årene passerer har vi alle lært å like Clippy litt mer, kanskje er vi til og med litt glade i ham da vi mimrer tilbake til langt flere blåskjermer før vi ble berget over til NT-kjernen.

Slå et slag for Clippy

Uansett hva du mener om han så er han nå tilbake, men frykt ikke: ikke for å hjelpe deg, men for å “pynte” samtalene dine. Fordelen med Clippy er at han kan sendes til kolleger du både elsker og hater, men det er klart: mottager har kanskje en annen holdning til Clippy enn deg, så vær varsom.

Ja, det er sant – Clippy har sagt seg villig til å komme ut av pensjonering. Uansett om du elsket eller hatet ham, så er Clippy tilbake i “Retro Sticker Pack” i Teams.

Microsoft

Selv mener vi det er fint at Clippy er tilbake, og at Microsoft ser humoren i å ha skapt noe som egentlig skulle hjelpe deg til å gjøre potensielt kjedelig regneark-jobb litt mer moro, til en enda større plage.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse