macos12herpermacer
macOS 12 kan gjøre det umulig for Intel Mac-er å starte. En mulig løsning er å gjenopprette T2-sikkerhetsbrikken, men for det kreves det en Mac til med USB C.

Annonse


“macOS Monterey herpa Mac-en min”

En rekke eiere av litt eldre Mac-er, men som er offisielt støttet av Apple (du kan lure deg rundt sperren), har tatt kvelden etter at eierne oppdaterte til macOS 12 Monterey.

MacBook Pro, Air, Mac mini og iMac med Intel sliter

På Apple sitt hjelpeforum, og på Twitter, er det ganske mange som klager over at Mac-en ikke lenger starter etter at oppgraderingen har startet.

Det er ikke gamle maskiner det er snakk om heller. En eier nevner en MacBook Pro fra 2018, en annen en iMac fra 2017, så dette er i det minste et problem for kun Intel Mac-er. Det er da noe.

macOS Monterey har total-havarert min nye MacBook. Sekundet man velger å oppgraderer fryser maskinen og man må utføre en hard omstart. Dette har nå skjedd tre ganger.

“Brodie SZN”/Twitter

En annen eier forklarer hva som skjedde med en iMac fra 2017. Maskinen sa den krevde omstart, men gjorde aldri noe som helst. Brukeren ventet og tok omstart av fastvaren, det hjalp heller ikke. Samme person melder at det tok noen forsøk før det fungerte på en MacBook Air fra 2015.

Annonse


Er dette de mulige årsaken med løsning?

Det er mulig at T2-brikken blir skadet ved macOS 12-installasjonen. I så fall er det mulig å gjenopprette dette også, men merk at dette også sletter fastvare-passordet.

Problemet med denne løsningen er at man trenger en Mac til, med USB C, som fungerer som server.

macOS 12.1 er fremdeles noen uker unna lansering. Vi håper og tror Apple ruller ut en hurtigfiks for dette.