macosrambruk
Det er foreløpig usikkert hva som skjer og hvem som har skylden, men dette ser ut som en macOS-feil. Adobe undersøker uansett hvorfor Lightroom bruker vanvittig mye RAM.

Annonse


MacBook Pro M1 Max RAM-feil tar helt av

Det rapporteres om at apper spiser alt for mye RAM på Mac-er.

Dette må da være en Apple-feil

Problemet rammer også brukere med Apples nye flaggskip, MacBook Pro med M1 Max-brikke, den kjappeste av dem alle – faktisk er samtlige av de tre rapportene fra eiere av flaggskipene.

Det verste er at dette er en macOS-feil da dette oppstår i flere apper, som Apples egen mail-app (56,40GB), til Final Cut Pro (24,24GB).

macOS totalkrasjer heldigvis ikke

Når en app bruker så mye RAM er det ikke nok igjen til operativsystemet, noe som igjen medfører at man får beskjed om å avslutte en eller flere apper for ikke å oppleve problemet.

Annonse


I det minste ser det ut som maskinene som regel ikke krasjer, men lar en ta tilbake kontrollen. Problemet er verre om dette oppstår hyppig, eller om man ikke får lagret.

9to5Mac’ Ben Lovejoy bekrefter at det ikke fungerer å lukke spørsmålet i forhold til hvilke apper man må lukke, da det kommer tilbake. Etter en omstart kom meldingen igjen, men Lovejoy kunne da bare flytte boksen ut av synsfeltet og bruke maskinen som normalt.