lucidairnorgevåren2022
De første kundene i USA fikk sine Lucid Air Dream Edition levert i går. I løpet av våren 2022 får vi trolig vite de norske prisene og leveringsestimater for norske kunder som har reserveert.

Annonse


Lucid Air sitt stor-inntog i Norge skal skje våren 2022

Sikre kilder har avslørt ovenfor ITavisen at Lucid Motors sitt inntog i det norske markedet vil starte våren 2022.

Våren 2022 får vi vite mye mer om Lucid Motors i Norge

Selskapet har nettopp levert de første Lucid Air-modellene til sine Nord-Amerikanske kunder som har vært tidligst ute.

Ovenfor ITavisen forklarer sikre kilder at Lucid planlegger å entre det norske markedet, med et større PR-apparat, og demo-biler vårparten neste år. Vi kan ikke bekrefte at nordmenn som reserverer sine biler nå, får dem levert rundt denne tiden, men det det store PR-trykket vil altså skje i løpet av denne tiden.

De første bilene ble levert i går:

Lucid har valgt et innebygget UI-system.

Norske priser har vi ikke enda

Lucid Motors har fått voldsom oppmerksomhet grunnet en rekke spennende teknologier og et premium design og tilhørende priser.

Annonse


De norske prisene er ikke avslørt, men i USA starter de på 77 400 dollar (Air Pure), Air Touring (95 000 dollar) og Air Grand Touring (139 000 dollar). Det er den dyreste (Dream Edition, 520 av de første bilene) som leveres de aller første spente kundene nå.

Påstår de har utrolig rekkevidde

Det er også den dyreste modellen som har fått mange til å bli interessert grunnet en utrolig påstått rekkevidde på 830 km. Tesla, erke-konkurrenten, makser ut på 652 km for den dyreste oppgraderte Model S-modellen som ikke leveres før på slutten av 2022.

Den største fordelen til Tesla foruten lade-nettverket, er at de neste år trolig når en produksjonstakt på 1 million biler i året. Dette har også vært Elon Musks advarsel: det er ikke så lett å produsere biler som utfordrerne tror, uansett om markedsverdien anslås til 41 milliarder dollar. Det skal også bli svært spennende å se hvem av de to som klarer å levere den beste automatiserte kjøreopplevelsen. Tesla satser på kameraer og nettverket med biler, mens Lucid bruker LIDAR.