Verdens mest verdifulle selskap pr. idag.

Annonse


Microsoft har passert Apple som verdens mest verdifulle selskap

Microsoft har passert Apple som verdens mest verdifulle selskap. Apple er dermed verdens nest mest verdifulle selskap etterfulgt av den saudiarabiske oljegiganten Aramco.

Teknologi er idag større enn olje

Microsoft har en markedsverdi på 2,47 billioner dollar mot Apples 2,42 billioner. Apples fall i markedsverdi følger etter at det Wall Street-analytikerne kaller et “skuffende kvartalsresultat” ble offentliggjort igår, det til tross for solid vekst i produktkategorier, men selskapet har problemer med forsyningskjeden.

Administrerende direktør Tim Cook sier at inntektstapet er anslått til seks milliarder dollar, men han har ingen snarlig løsning i sikte, han forventer at problemene med forsyningskjeden skal vokse ytterligere i siste kvartal.

Apple først over to billioner dollar

Selskapets iPhone-salg steg med 47 prosent i forhold til foregående år, men det var lavere enn analytikernes forventninger.

Annonse


Apple var første selskap som oppnådde en markedsverdi på en billion og senere to billioner dollar og det klatret til topps i verden da det overgikk den statlige saudiske oljegiganten Aramco i markedsverdi.

Windows 11-effekt

Microsoft overgikk forventningene i første kvartal da omsetningen steg med ca. 22 prosent i forhold til året før. Det var hurtigste vekst siden 2018.

Microsoft overgikk senest Apple i markedsverdi i 2020. Selskapet lukket for første gang med en markedsverdi over to billioner dollar i juni etter å ha avslørt den første store oppdateringen av Windows på mer enn fem år.

AR- og AI-rivaler

Rivaliseringen mellom Microsoft og Apple forventes å vokse de kommende år da begge selskapene investerer tungt i AR og AI.