amdintel
Det hevdes at Intel brukte en ikke-oppdatert Windows 11-versjon for å slå AMD, men ifølge andre er det AMD egen brikkesett-programvare som skaper FPS-trøbbel.

Annonse


“Intel løy om AMD-tall, dette er ikke greit” – hevder AMD-drivere skaper FPS-tap

Ifølge Charlie Demerjian fra Semiaccurate.com, brukte Intel Windows-versjonen uten feilrettingen for L3-mellomlagringen, slik at det er langt høyere svartid enn det bør være.

Er det AMD eller Intel sin feil?

Påstanden er ikke bekreftet da det ikke foreligger noen bevis på noen av Intels nettsider (som ikke er oppdatert med testinformasjon om 12. generasjon enda), så dette er informasjon Demerjian har fått fra noen med kjennskap til Intels test-oppsett.

Men historien er ikke ferdig med det, for CapFrameX mener at det er AMDs brikkesett-driver 3.10.08.506 som skaper FPS-tap. Dette er jo driveren som rettet UEFI CPPC2-feilen. Interessant, vi følger med på utviklingen.

CapFramX mener det er AMD som har rotet det til, og ikke Intel:

Fra 10. til 7.

Intel lanserte altså en rekke nye topp CPU-er for skrivebordet i går, basert på Z690-brikkesettet (med Wi-Fi 6E og kjappere USB 3.2 Gen 2×2) som igjen skifter sokkel, denne gang til 1700. Både DDR5 og DDR4 RAM-moduler er støttet. Intel har slitt med å komme seg videre i et marked der Apple imponerer med ARM-design, men de har endelig klart å flytte seg fra 12 nm til 10 nm.

De nye CPU-ene støtter også 20 PCIe baner og som nevnt DDR5 opp til 4800MT/s (DDR4 opererer på 3200MTs). Også L3 og L2-mellomlagringen er økt.

Det er disse tallene, som lekket før Intels pressekonferanse i går kveld klokken 18:00, Demerjian mener er basert på feilaktige tall.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse