Annonse


Den ser ikke ut som en gaming-maskin, men på innsiden skjuler det seg et RTX 3090

For de av dere som foretrekker noe mindre glorete enn Alienware Aurora med 12. generasjonel Intel, har morselskapet XPS-serien.

Dette er nye Dell “XPS Desktop” som lanseres i høst

Den nye maskinen “leveres med opptil Intel Core i9-12900K, og Nvidia GeForce RTX 3090/AMD Radeon RX 6900 XT og DDR5-minne. Nye stasjonære XPS er dessuten den første XPS-modellen med vannkjøling. I tillegg har den fått et større kabinett (27 liter) som sørger for bedre luftgjennomstrømning og større oppgraderingsmuligheter”.

Dell skryter av at det er mye mer plass i denne enn forrige generasjon, vi snakker her en økning på 42 prosent (altså en økning fra 19 liter).

Dette er de mulige konfigurasjonene og spesifikasjonene:

Bilde: Dell

Bedre vifter og kan skaffes med vannkjøling

Takket være mer plass for å kjøle ned komponentene er de 21 prosent kjøligere under belastning (125 w kjøleløsning), og opp til 18 prosent kjøligere med vannkjøling (sammenlignet med det nye 125 w kjølesystemet).

Annonse


Viftene er også oppgradert til 5000 RPM, men er samtidig mer effektive når de går saktere. Dell skryter av 50 prosent mindre støy når maskinen stresses.

Bilde: Dell

Vi vet ikke mer enn at de koster fra 7300 kroner (omregnet fra dollar)

Maskinene støtter selvsagt DDR5, som det nye Adler Lake-brikkesettet. Dell skryter av “opp til 50 prosent kjappere RAM-klokkehastigheter sammenlignet med DDR4 i kombinasjon med PCIe Gen5-støtte”.

Flott det, men hva med prisen? Det opplyses ikke om annet prisen på den aller billigste, og det i dollar: 919,99 dollar (7300 kroner).

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse